Deze ontwikkeling is extreem bullish voor bitcoin

De populaire analist Credible Crypto zegt dat bitcoin waarschijnlijk nog een kleine correctie moet ondergaan, maar dat we over de gehele linie bezien nog steeds in een opwaartse trend zitten. Volgens Credible Crypto is er simpelweg een gebrek aan verkopers op dit moment, waardoor we zelfs tijdens een "correctieve structuur" opwaartse koersbewegingen kunnen maken.

Dit is bullish voor bitcoin

Een correctieve structuur waar Credible Crypto over praat is meestal een structuur waarin de koers van een asset naar beneden beweegt. Met die neerwaartse koersbeweging corrigeert de asset dan een deel van de impuls (koersexplosie) die daaraan voorafging.

Dat is volgens Credible Crypto waarom zijwaartse prijsactie na een impulsieve koersbeweging omhoog zo bullish is. Een gebrek aan verkopers en een sterke vraag zorgen er dan voor dat de koersen zijwaarts bewegen, in plaats van zakken tot de nieuwe impuls. Dat is een teken van kracht.

"Weet je wat nog meer bullish is dan dat? Als een 'correctieve' structuur hogere prijzen oplevert en de koers verder brengt, in plaats van neerwaartse of zijwaartse koersactie. In plaats van zijwaarts, bewegen we nu omhoog in wat ik 'verticale accumulatie' zou willen noemen.

Er is een gebrek aan verkopers en consistente vraag, wat ervoor zorgt dat de koers omhoog beweegt tijdens correcties, terwijl je normaal gesproken neerwaartse of zijwaartse koersactie zou verwachten", aldus Credible Crypto.

Kan de echte correctie nog komen?

Er kan volgens Credible Crypto nog altijd een echte correctie komen, maar daar is een behoorlijke liquidatie-golf voor nodig. Alles bij elkaar denkt de analist dat de volgende beweging omhoog in ieder geval explosief zal zijn; of we nu eindigen rond de 26.000 dollar of lager.

Volgens de analist is het vooral belangrijk om de koers van 28.000 dollar te herpakken. Credible Crypto stelt dat die koers het begin van een bullmarkt zou markeren voor bitcoin.

Vooralsnog tikt de koers binnen op 27.000 dollar en lijkt een bullmarkt nog ver weg voor bitcoin, maar in deze wereld kunnen dingen snel omslaan en veranderen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....