Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

Bitcoin

Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim 2 jaar boven de grens van $60.000.

De prijs van Bitcoin staat momenteel op $60.970, een indicatie van de volatiliteit en de constante verandering in de cryptomarkt. De ‘Sats per Dollar’, een maatstaf voor de waarde van Bitcoin ten opzichte van de Amerikaanse dollar, staat op 1.640. Je kreeg niet veel vaker meer dollars voor je BTC dan nu.

Bitcoinmarkt

De marktkapitalisatie van Bitcoin blijft indrukwekkend met een huidige waarde van $1,20 biljoen. Dit getal weerspiegelt de totale marktwaarde van alle bitcoin in omloop en is een cruciale indicator voor de gezondheid van de cryptomarkt. Ondanks de huidige positie, is Bitcoin nog steeds verwijderd van zijn hoogste punt aller tijden (ATH) van $69.010, bereikt op 10 november 2021. We staan nog ruim 11% lager.

Een Bitcoin is nu geprijsd op 30,0 ounces goud. Dat maakt de bitcoinmarkt zo’n 8,6% van de goudmarkt.

ETF’s

Opnieuw heeft de beurs een dag met intensief handelsvolume achter de rug, met een totaal van meer dan $2 miljard verhandeld voor de Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Opvallend is dat iShares Bitcoin Trust ($IBIT) zijn eigen record heeft verbroken met een handelsvolume van $1,3 miljard.

Dit is een opmerkelijke prestatie van het bitcoinfonds van BlackRock, aangezien dit bedrag het dagelijkse handelsvolume van de meeste grote Amerikaanse aandelen overtreft. De vraag rijst of dit een nieuwe standaard wordt of slechts een kortstondige piek.

Eric Balchunas, een bekende marktanalist, wijst op een ander interessant fenomeen: $IBIT zag meer dan 100.000 individuele transacties op één dag, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 30.000 tot 60.000 transacties die het doorgaans registreert.

Deze ontwikkelingen zorgen voor speculatie onder beleggers en marktanalisten. De sprong in handelsvolume voor $IBIT, vooral na een vakantieweekend, suggereert dat er mogelijk meer aan de hand is dan alleen seizoensgebonden schommelingen.

 

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...