Bitcoin koers breekt door $60K: Tot welke prijs gaat BTC stijgen?

772 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door $60K: Tot welke prijs gaat BTC stijgen?

De Bitcoin koers is weer boven de $60.000 gekomen. Verschillende factoren, zoals economische data en verwachtingen over renteverlagingen, hebben bijgedragen aan deze stijging. Maar is deze stijging voor korte duur, of blijft de BTC koers stijgen?

Economische data helpt de Bitcoin koers

Een belangrijke reden voor de stijging van de Bitcoin koers is de nieuwe economische data uit de Verenigde Staten. Vooral de Producer Price Index (PPI) speelt hier een grote rol. Deze index laat zien hoeveel bedrijven krijgen voor hun producten en diensten. In augustus steeg de PPI met 0,3%, net iets meer dan de voorspelde 0,2%.

De kern-PPI, die voeding en energie buiten beschouwing laat, steeg ook met 0,3%. Dit laat zien dat de inflatie nog steeds een rol speelt in de economie. Over het afgelopen jaar is de PPI met 1,7% gestegen, en de kern-PPI met 3,3%.

Renteverlaging kan Bitcoin verder helpen

Chris Larkin van E-Trade bij Morgan Stanley merkt op dat de PPI-cijfers overeenkomen met de CPI (Consumer Price Index). Volgens hem kan dit, samen met de laatste werkloosheidscijfers, de weg vrijmaken voor de Federal Reserve om de rente te verlagen.

De markt verwacht nu al een renteverlaging van 0,50%, wat een positieve invloed heeft op de Bitcoin koers. De vraag is hoe snel en hoeveel de Fed de rente zal verlagen. Citi-analisten voorspellen zelfs een totale renteverlaging van 1,25% in 2024. Dit kan gebeuren als de inflatie afkoelt en de arbeidsmarkt verbetert.

Lagere rentes zijn vaak goed voor crypto zoals Bitcoin. Als lenen goedkoper wordt en de inflatie daalt, kiezen investeerders vaak voor Bitcoin om te profiteren van mogelijke hogere winsten. Analist Ali Martinez verwacht zelfs dat de Bitcoin koers binnenkort naar $64.300 kan stijgen, nu het de grens van $60.000 heeft gepasseerd.

Institutionele investeerders kopen meer Bitcoin

Niet alleen economische factoren, maar ook de groeiende interesse van institutionele investeerders geeft de Bitcoin koers een boost. MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, heeft onlangs aangekondigd dat ze nog eens 18.300 Bitcoin hebben gekocht, ter waarde van $1,11 miljard.

Marathon Digital Holdings, een groot bedrijf in de Bitcoin mining industrie, heeft in de afgelopen maand meer dan 5.000 Bitcoin toegevoegd aan hun bezit, waarmee hun totaal op 26.200 Bitcoin komt, met een waarde van ongeveer $1,5 miljard.

Daarnaast is er weer meer geld gestoken in Spot Bitcoin ETF’s, met een instroom van $140,7 miljoen deze week, na eerdere uitstroom. Deze positieve trend zorgt waarschijnlijk voor een verdere stijging van de Bitcoin koers. Ric Edelman, oprichter van The Digital Assets Council of Financial Professionals, voorspelt zelfs een toekomstige koers van $420.000 voor Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...