LFG koopt weer $100 miljoen aan bitcoin op voor Terra-stablecoin

423 totale weergaven

De Luna Foundation Guard (LFG) gaat door met het kopen van bitcoin. De non-profit achter de stablecoin Terra heeft $100 miljoen aan bitcoin uit de markt gekocht.

Bitcoin voor Terra

Zoals gebruikelijk deelt Do Kwon, oprichter van Terraform Labs, het nieuws op Twitter. Het ging om een aankoop van 2.500 BTC, ter waarde van iets meer dan $100 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat brengt het totale bitcoinbezit van Terra nu op 42.400 BTC. Omgerekend is dat $1,70 miljard. Ze hebben daarmee slechts 500 BTC minder dan Tesla, die vorig jaar voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht.

Aan kop staat nog steeds MicroStrategy met ruim 125.000 bitcoin, zo blijkt uit dit overzicht van bitcointreasuries.org. Recentelijk is MicroStrategy nog een lening aangegaan van 200 miljoen dollar om wat extra bitcoin in te slaan.

Afgelopen weekend kocht Terra ook al $176 miljoen aan bitcoin. De wallet-adressen van Terra zullen blijven groeien, als Do Kwon zich aan zijn woord houdt.

Door de toenemende populariteit van de stablecoin TerraUSD, verwacht hij nog aan miljarden aan bitcoin uit de markt te gaan opkopen. Er worden zelfs getallen genoemd van om en nabij de $10 miljard.

Twijfels

Tot op de dag van vandaag maakte LFG wel verlies op de giga-aankopen. $69 miljoen om precies te zijn, alhoewel dit getal constant fluctueert.

Ook zit er nog een token (of in sommige bewoordingen: shitcoin) aan dit project vast; LUNA. Dit zorgt een extra laagje spanning, gezien de prijs van de token daalt, ondanks dat er veel tokens worden 'geburned'. Ook wordt de LFG er van beschuldigd dat ze LUNA 'burnen' om bitcoin te kopen.

TerraUSD is een algoritmische stablecoin, en daarin anders dan bijvoorbeeld Tether of Circle. Laatstgenoemde haalde vorige week nog $400 miljoen aan investeringen op. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan stablecoins op het Lightning Netwerk, met de softwarelaag genaamd Taro.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstablecoin