Bitcoin koers daalt opnieuw, zijn de bulls alweer klaar?

Bitcoin bullish

De bitcoin koers is weer gedaald en hangt momenteel op het niveau van 36.489 dollar. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum vast te houden boven de 37.000 dollar en vervolgens door te drukken naar de 38.000 dollar of hoger.

Moeten we ons zorgen maken over het einde van deze rally of is er nog hoop voor de digitale munt?

Meer correcties op komst voor bitcoin?

Volgens de populaire analist Material Indicators is het mogelijk dat we een stevige correctie krijgen, maar kunnen we ook een nieuwe poging om de koersrange van 38.000 tot 40.000 dollar te bereiken niet volledig uitsluiten.

“Hoewel ik vasthoud aan mijn visie dat de markt klaar is voor een correctie, kunnen we nog steeds de mogelijkheid niet uitsluiten van een stijging richting de range van 38.000 tot 40.000 dollar”, zo schrijft Material Indicators op Twitter.

Hier voegen de analisten van Material Indicators aan toe dat de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten weleens de boost kan opleveren die de markt nodig heeft om richting de 40.000 dollar te stijgen.

Een overzicht van het orderboek van bitcoin van Material Indicators laat zien dat er veel verkoopdruk is rond de koers van 38.000 dollar en dat er pas rond de 33.000 dollar weer veel vraag is naar de digitale munt.

Wat dat betreft zou een daling vanaf de huidige koersen niet onwaarschijnlijk zijn.

Zwakke dollar is goed voor bitcoin

Het macro-plaatje begint langzaam te verbeteren voor bitcoin. Waarom? Omdat de Amerikaanse dollar eindelijk weer wat zwakte vertoont en nog niet heeft weten te herstellen van de daling die het op 14 november doormaakte.

Dat is het gevolg van de positieve Amerikaanse inflatiedata, die een stuk lager uitviel dan verwacht, waardoor de centrale bank mogelijk eerder kan beginnen met het verlagen van de rente.

Lagere rentes zijn natuurlijk niet goed voor de Amerikaanse dollar, maar wel positief voor bitcoin. Op het moment van schrijven bungelt de Amerikaanse dollar rond de 104 (DXY), het laatste koersniveau sinds de start van september.

“DXY is vandaag afgeslacht, ik zou zeggen dat ik verrast ben, maar dat ben ik niet echt. De dollar zal nog veel lager gaan”, zo reageerde Bluntz op de ontwikkelingen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....