Gaat Bitcoin koers dalen naar $31.500? Bekende analist ziet bearish signaal

506 totale weergaven
Gaat Bitcoin koers dalen naar $31.500? Bekende analist ziet bearish signaal

De Bitcoin koers probeert zich vandaag te herstellen van de grote daling dat het vorige week is ondergaan. Toch blijkt uit een analyse van een analist dat er een aardig bearish signaal is, waardoor Bitcoin kan dalen tot zelfs $31.500. Maar waar is deze analyse op gebaseerd?

Realized price-to-liveliness ratio is bearish voor Bitcoin

Ali Martinez, een bekende crypto analist, wees in een tweet op een belangrijk punt. Hij merkte op dat er een verband is tussen de Bitcoin koers en de realized price-to-liveliness ratio. In het verleden is de koers vaker verder gedaald als hij onder deze ratio zakte. Dit gebeurde eerder al in 2019, 2020 en 2022.

Momenteel zien we weer zo’n bearish signaal, wat kan betekenen dat de koers opnieuw richting de realized price van $31.500 kan zakken.

Kansen op verdere koersdaling van Bitcoin

Als de geschiedenis zich herhaalt, is een verdere daling van de Bitcoin koers mogelijk. Naast deze gegevens is ook de investeerderskapitalisatie van BTC flink is gestegen. Historisch gezien leidt dit vaak tot koersdalingen als deze grafiek boven de prijs van BTC uitkomt.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat er ook zorgwekkende signalen zijn in de derivatenmarkt. De funding rate van Bitcoin is gedaald, en de taker buy/sell ratio is rood, wat betekent dat de verkoopdruk in de futures-markt hoog is.

Toch zijn er nog steeds investeerders die BTC kopen. Dit is te zien aan de dalende reserves op beurzen en een laag netto stortingscijfer vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen.

De Bitcoin koers begeeft zich momenteel boven een belangrijk steunpunt. Als de koers daaronder zakt, is de kans groot dat Bitcoin verder daalt, mogelijk tot de realized price van $31.500. De Chaikin Money Flow (CMF) is ook gedaald, wat erop wijst dat de steun mogelijk faalt. Toch blijft de Relative Strength Index (RSI) positief en wijst op een mogelijke stijging.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...