Bitcoin koers herclaimt $37.000, nu tijd voor $40.000?

bitcoin bullmarkt

De bitcoin koers is de afgelopen vijf weken gigantisch gestegen van het niveau van 31.000 dollar van begin oktober, naar de huidige koers van ruim 37.500 dollar. Is nu het moment daar dat de bulls de aanval op de 40.000 dollar kunnen openen?

Zowel de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) als de dagelijkse wave count geven bullish signalen af voor de bitcoin koers.

Bitcoin breekt door lange-termijn weerstand

In de weekgrafiek is de bitcoin koers snel gestegen de afgelopen vijf weken. Bitcoin wist de koers van 31.000 dollar te herclaimen aan het begin van oktober en staat inmiddels al op meer dan 37.500 dollar.

Dit was een hele belangrijke slag voor de bulls, omdat dit koersniveau vanaf 2021 al een significant steun- en weerstandsniveau voor de bitcoin koers was.

Bitcoin (BTC) Price Movement

Verder is de RSI momenteel bezig aan een positieve ontwikkeling voor de bitcoin koers. In de bovenstaande weekgrafiek van bitcoin is te zien hoe deze momenteel boven de 50 ligt en nog steeds een lichte stijging vertoont.

Over het algemeen is dat iets wat ondersteunend werkt voor een opwaartse trend. Verder bereikte de hashrate van bitcoin afgelopen week ook nog een all-time high, wat aangeeft dat de mining-industrie nog altijd veel vertrouwen heeft in de toekomst van bitcoin.

Bitcoin koers van 40.000 dollar in aantocht?

Technische analisten maken graag gebruik van de Elliott Wave Theory om de toekomstige bitcoin koers te voorspellen. Dat is een theorie uit de technische analyse, die gebaseerd op de psychologie van de massa, die zich zou manifesteren in golven, uitspraken doet over de toekomst van de bitcoin koers.

BTC Price Prediction

In de bovenstaande grafiek lijkt Valdrin Tahiri van BeInCrypto een bitcoin koers van 50.000 dollar te voorspellen. Die koers zal zich ergens rond het midden van december moeten voordoen, zo blijkt uit de analyse van Tahiri.

Gezien de huidige koers van 37.500 dollar zou dat een fantastische stijging markeren voor bitocin, maar laten we eerst maar eens voorbij de 40.000 dollar schieten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....