Bitcoin koers op weg naar herstel: Wat je moet weten voor juli

12792 totale weergaven
bitcoin koers herstel

De Bitcoin koers is de afgelopen weken gedaald, maar op 6 juli was er een lichtpuntje toen de cryptocurrency in de groene cijfers bleef. Deze kleine stijging was echter veel minder dan de dubbele cijfers die andere cryptocurrencies lieten zien. Toch zijn er tekenen dat de Bitcoin koers op weg is naar een groter herstel.

Hoop voor Bitcoin koers tijdens daling

De afgelopen maand was moeilijk voor Bitcoin, met een daling van bijna 20%. Deze neerwaartse trend ging door tot vorige week, ondanks een korte periode van verbetering. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld net onder $ 57.500 volgens CoinMarketCap, veel lager dan eerdere pieken.

Volgens gegevens van CryptoQuant zijn de reserves van Bitcoin op beurzen de afgelopen maand gestegen. Dit betekent dat investeerders hun Bitcoin verkopen. De accumulatietrendscore van Bitcoin, die tussen 0,16 en 0,11 schommelde, wijst op een zwakke koopdruk. Deze score meet hoe actief entiteiten Bitcoin kopen op basis van hun holdings.

Bitcoin Accumulation Trend Score

Kansen op herstel voor BTC

De bekende crypto analist Captain Faibik gaf op Twitter een mogelijke verklaring voor de recente prijsbewegingen van Bitcoin. Volgens Faibik consolideert de Bitcoin koers in een breder wordend, dalend wigpatroon. Om weer een stijgende trend te krijgen, moet Bitcoin door de $ 61.000 weerstand heen breken.

Een analyse met de Pi Cycle Top-indicator liet zien dat Bitcoin zich rond zijn mogelijke marktbodem bevindt. Deze indicator suggereerde dat de markt bodem en top voor Bitcoin respectievelijk rond de $ 65.000 en $ 93.000 liggen. Daarnaast stond de Fear & Greed index van Bitcoin op 23, wat duidt op een “angst”-fase in de markt. Deze fase gaat vaak vooraf aan prijsstijgingen.

Optimisme op de derivatenmarkt

Er zijn ook positieve signalen op de derivatenmarkt. Gegevens van Coinglass toonde een stijging in de long/short-verhouding van Bitcoin. Dit betekent dat er meer long posities zijn dan short posities, wat wijst op een overwegend optimistisch sentiment in de markt de afgelopen 24 uur.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...