Bitcoin koers houdt zich sterk na renteverhoging door Amerikaanse Federal Reserve

Bitcoin consolideert momenteel onder de 40.000 dollar nadat de Amerikaanse Federal Reserve de rente vannacht met een half procentpunt verhoogde. Gedurende de nacht sprong de koers zelfs even over de 40.000 dollar heen, waaruit blijkt dat de markt niet geschrokken is van de renteverhoging van de Federal Reserve.

Na de verhoging van een half procentpunt deelde de Federal Reserve de plannen om de rente in het vervolg van 2022 nog verder te verhogen. Bitcoin trekt zich van dat alles weinig aan en lijkt zich momenteel even als een zogenaamde risk-off asset te gedragen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weinig volatiliteit tijdens aankondiging Federal Reserve

Waar de koers normaal gesproken sterk reageert op veranderingen in het rentebeleid van de Federal Reserve, was daar ditmaal geen sprake van. Een renteverhoging betekent in principe slecht nieuws, maar de kleine rally wijst erop dat de markt dit al had ingecalculeerd en wellicht zelfs op zwaardere maatregelen had gerekend.

"Zoveel mensen roepen om melt ups en melt downs, de de pijn-trade wellicht is dat de markt een tijdje zijwaarts blijft bewegen", aldus econoom Lyn Alden via Twitter.

Ben Lilly van Jarvis Labs ziet zelfs een goede structuur ontstaan voor een opwaartse koersbeweging van bitcoin: "De markt reageert opgelucht op de uitspraken van Powell. Daarnaast zijn de funding rates op dit moment laag, wat over het algemeen gebeurt tijdens de dieptepunten van een prijsrange. Er vormt zich hier een goede structuur voor een opwaartse trend."

'Maximale pijn' voor bitcoin nog altijd ver weg

Op de kortere tijdsframes kunnen we altijd rekenen op de analyses van Nederlander Crypto Ed. Ditmaal deelt hij wederom zijn scenario waarin bitcoin op de korte termijn richting de 40.800 dollar kan doorschieten en daarna zelfs de 43.000 dollar kan aantikken.

De maximale pijn voor bitcoin ligt in het gebied tussen de 25.000 en 27.000 dollar volgens on-chain analysebedrijf Whalemap. In deze zone bevinden zich veel liquiditeit en stop losses van handelaren. Op basis van de huidige omstandigheden lijkt het echter onwaarschijnlijk dat we op de korte termijn die kant op gaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....