Goedemorgen Bitcoin: Europees Parlement stemt tegen mining verbod

378 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Commissie van het Europees Parlement stemt tegen bitcoin mining verbod

De Europese Unie stemde vandaag over een ingrijpende set van regels over het proof-of-work consensusmechanisme. Om precies te zijn lag de stem bij het ECON commité.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

32 Europarlementariërs stemde tegen, 24 stemde voor. Dit betekent dat dit voorstel er niet door komt. Dat meldt Patrick Hansen, hij deelt zijn bevindingen over de ontwikkelingen regelmatig op Twitter.

Het mogelijke verbod was een onderdeel van een groter raamwerk aan regels, bekend als het Markets in Crypto-Assets (MiCA)-raamwerk. In de praktijk betekent het simpelweg meer regels voor de bitcoinmarkt in Europa.

Elon Musk maakt zich zorgen over inflatie en discussieert over bitcoin met Michael Saylor

Elon Musk maakt zich zorgen over inflatie en deelt de situatie bij Tesla en SpaceX die er normaal gesproken qua inkoop en logistiek beter voorstaat. Met name grondstoffen- en transportprijzen gaan omhoog voor de bedrijven van Musk.

Het duurde niet lang voordat Michael Saylor van zich liet horen en reageerde op de vraag van Musk. Saylor is ervan overtuigd dat de inflatie in de Verenigde Staten de komende tijd doorzet naar nieuwe all-time highs.

Belangrijke pion achter bitcoin mixer zet adressen op zwarte lijst

Bitcoin (BTC) is open netwerk, transacties zijn voor iedereen te zien. Sommige gebruikers willen graag wat extra privacy. Een van de stappen die je kunt zetten is het mixen van je bitcoin. Een van de bekendste mix-diensten maakt bekend dat ze adressen op de zwarte lijst gaan zetten.

De mensen achter achter de Wasabi Wallet gaan preventief transacties van bepaalde adressen weigeren. Mixing (door middel van CoinJoins) is een van de bekendste manieren om privacy 'terug te krijgen' over bitcoinbezit.

zkSNACKS, de groep achter de Wasabi Wallet, maakt bekend dat ze niet iedereen meer zullen toelaten om UTXO's te shufflen. Ontwikkelaar Rafe deelt op Twitter dat ze er niet blij mee zijn, maar dat ze niet anders kunnen.