'Bitcoin koers momenteel stabieler dan Amazon en Meta'

'Bitcoin koers momenteel stabieler dan Amazon en Meta'

Hoewel Apple aandelen en goud op dit moment gezien worden als stabielere investeringen dan bitcoin, is de koersbeweging van de cryptocurrency momenteel minder onstuimig dan die van de aandelen van techgiganten als Amazon en Meta.

Bitcoin's koersvolatiliteit ligt op een jaarlijks percentage van 32%, een aanzienlijke afname van het historische gemiddelde van 71%.

De fluctuaties in de prijs van bitcoin zijn berucht vanwege de daarop volgende chaos, in de markt en soms ook op het netwerk. Zeker in vergelijking met traditionele beleggingscategorieën zoals edelmetalen, fiatvaluta's en blue-chip aandelen is BTC in de regel een stuk meer volatiel. Echter, de grootste cryptocurrency heeft momenteel minder koersbewegingen dan aandelen bedrijven zoals Amazon en Meta.

Bitcoin's zogenaamde jaarlijkse volatiliteit, die de standaardafwijking van de procentuele dagelijkse prijswijzigingen over de laatste 30 dagen meet, rust momenteel rond de 32%, volgens gegevens van The Block Research. Dit is opvallend laag, gezien de historische gemiddelde prijsvolatiliteit van 71%.

De prijs van bitcoin beweegt nog altijd meer op en neer dan bijvoorbeeld goud en aandelen in Apple. Maar in de huidige situatie heeft de koers van bitcoin meer stabiliteit dan zowel Meta als Amazon-aandelen, die een volatiliteitsratio hebben van respectievelijk 44% en 34%.

Ter vergelijking: de huidige volatiliteitsratio van de Dow Jones Industrial Average is 13%.

'Bitcoin koers momenteel stabieler dan Amazon en Meta'
Lees meer over:
Bitcoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties