‘Aantal bitcoin pinautomaten stijgt weer na maanden van dalingen’

Bitcoin pinautomaten (of ATM’s) zijn bijna overal te vinden. Toch is er al enige tijd spraken van een daling in het aantal locaties. Daar komt nu een beetje verandering in. De maand mei bracht een opvallende opleving te weeg. Er verschenen bijna 1400 nieuwe machines op de markt volgens Coin ATM Radar.

Van januari tot en met april 2023 was er een gestage daling van het totale aantal automaten zichtbaar. Grote economieën zoals de Verenigde Staten droegen significant bij aan deze daling, terwijl Australië, Polen en Spanje juist het aantal geïnstalleerde bitcoin ATM’s zagen toenemenen.

Gegevens van Coin ATM Radar bevestigen dat in de eerste vier maanden van 2023 het netto aantal wereldwijde geldautomaten met 5850 is gedaald. In mei zagen we echter een toename van 1397 machines in het wereldwijde netwerk.

'Aantal bitcoin pinautomaten stijgt weer na maanden van dalingen'

Bitcoin ATM’s dragen niet per se bij aan de groei van het bitcoin netwerk zelf. Wel bieden ze een fysieke toegangspoort om (lokale) valuta om te wisselen in bitcoin.

In 2023 installeerde Australië in totaal 233 geldautomaten. Ondanks een jaar van daling behoudt de Verenigde Staten een leidende positie en vertegenwoordigt het land 84,7% van de cryptogeldautomaten wereldwijd. Canada volgt op de tweede plek met 7,6%.

Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd nog 35.069 geldautomaten operationeel.

Let op! Het gaat hier over informatie van Coin ATM Radar. Het is slechts één website, er zijn ook pinautomaten die niet zijn registreerde op dit platform.

Poll

Heb jij wel eens een bitcoin ATM gebruikt?Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...