Waarom Bitcoin koers nog niet doorbreekt, volgens Bollinger Bands

3906 totale weergaven
bitcoin koers

Aan het eind van deze week zijn de verwachtingen van Bitcoin investeerders mogelijk niet uitgekomen, aangezien de cryptocurrency blijft schommelen en in de afgelopen 24 uur zelfs eventjes onder de $60.000 kwam. John Bollinger, de ontwikkelaar van de Bollinger Bands-indicator, voorspelt dat de Bitcoin koers voorlopig niet uit deze schommelende fase zal breken.

Bollinger voorspelt dat Bitcoin koers voorlopig blijft schommelen

Bollinger, een expert in Bitcoin-analyse, merkt op dat Bitcoin niet hersteld is na een twee-bar omkering bij de lagere Bollinger Band, wat wijst op verdere consolidatie.

Hoewel Bollinger Bands niet precies voorspellen wanneer trends omkeren, geven ze waardevolle inzichten in marktomstandigheden, zoals de huidige overselling van Bitcoin. Deze overselling komt voornamelijk door uitstroom in de spot Bitcoin ETF-markt, wat onvermijdelijk leidt tot terugtrekkingen door particuliere beleggers.

Ongebruikelijke katalysator nodig voor herstel Bitcoin koers

Voor Bitcoin om aanzienlijk te herstellen en door te breken, is een buitengewone katalysator nodig, zoals de goedkeuring van een spot Ethereum of Solana ETF door de SEC. Ook zou het bullish zijn voor Bitcoin als Donald Trump favoriet wordt om de nieuwe president in Amerika te worden. Trump lijkt namelijk voorstander van crypto te zijn geworden, wat gunstig zou kunnen zijn voor positieve regelgeving rondom crypto.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $60.830,66, een daling van 0,89% in de afgelopen 24 uur. Deze maand is erg volatiel geweest voor Bitcoin, met een daling van 10,1% sinds het begin van de maand.

Ondanks dat Bitcoin meestal de maand positief afsluit, was april een uitzondering met een daling van meer dan 14%. Gezien de inzichten van Bollinger lijkt een doorbraak boven het cruciale weerstandsniveau van $62.000 deze maand onwaarschijnlijk.

Ondanks de invloedrijke rol van Bitcoin, beginnen veel altcoins zich wel los te maken van de stabiele prijsactie van Bitcoin. Toncoin (TON) bijvoorbeeld, is deze maand met meer dan 18% gestegen, dankzij de groeiende gaming-niche op The Open Network.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...