Bitcoin koers nog onder de $40.000, afrekening van de roebel maandag?

Bitcoin koers nog onder de $40.000, afrekening van de roebel maandag?

Bitcoin heeft een bewogen week achter de rug. De koers duikelde donderdag naar $34.324 op de Bitstamp grafiek maar wist zich knap te herstellen boven de $40.000.

Maar tóch lijkt de koers de week hoogstwaarschijnlijk niet te sluiten boven de $40.000 (weeksluiting is zondagnacht om 2 uur, redactie), zo meldt Cointelegraph vandaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zeggen de analisten op Twitter?

Analist Matthew Hyland weet dat de koers in ieder geval de maand boven de $38.500 moet afsluiten om hoger uit te komen dan aan het begin van de maand.

Zo niet, dan is het de vierde opeenvolgende maand die in het rood eindigt.

Dezelfde analist ziet dat er bij $39.600 een groot weerstandsblok ligt.

Op de markt heerst er behoorlijk wat onzekerheid door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en alle economische en maatschappelijke gevolgen van dien.

Dit weekend greep het Westen in door Rusland af te sluiten van het internationale bancaire betaalsysteem SWIFT. Bovendien heeft de Europese Unie alle transacties van de Russische centrale bank geblokkeerd, waardoor tegoeden zijn bevroren.

Daarmee snijdt men een belangrijke liquiditeitslijn voor de Russische regering maar ook voor haar bevolking door.

Ook is er hevige onzekerheid over de verloop van de oorlog. De verrassingsaanval van Rusland leidt de afgelopen dagen tot hevig verzet door Oekraïne en de opties lijken voor de aanvallende partij steeds schaarser.

In een gitzwart scenario beschikt de Russische president Vladimir Poetin over een atoomwapen die hij kan inzetten.

Ook Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer van Coinbase, moet de sancties van het westen nog verwerken.

Bankrun?

Een van de gevolgen is dat de bevolking naar de banken snelt om geld op te nemen. Men vreest dat de waarde van de roebel in korte tijd snel achteruit gaat.

Maandagochtend bij het openen van de financiële markten is een duikeling van de roebel te verwachten.

De Russische analist Lex Moskovski ziet dat de wisselkoers dollar-roebel (USDRUB) naar 152 roebel voor één dollar is geschoten. Bijna twee keer zo hoog als vrijdag. Hij verwacht morgen (maandag) een afrekening van de roebel.


Bitcoin speelt in zekere zin nog een kleine bijrol en weet als veilige haven voor iemands koopkracht vooralsnog niet te profiteren.

In Oekraïne lijkt er vooralsnog een stijgende vraag waarneembaar, waarbij bijvoorbeeld het volume van een bitcoinbeurs met 200% is omhooggeschoten na de inval van de Rusland.

Ook heeft de overheid daar een digitaal loket geopend om bitcoin of andere cryptomunten te storten om het verzet te steunen. Die donatiestroom komt behoorlijk op gang.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers prijs Rusland oekraine

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties