Bitcoin koers onder $40.000 triggert whales

Grote investeerders lijken bitcoin met de huidige koersen weer te zien zitten. Hoewel de kleine beleggers de rem er nog even ophouden, zijn vooral whales zich op dit moment aan het inkopen.

De analisten van Whalemap hebben onthuld dat er sprake is van stevige accumulatie bij de grote vissen tussen de 36.000 dollar en het huidige niveau. Ook MicroStrategy heeft bijvoorbeeld vandaag weer toegeslagen met een aankoop van 25 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers triggert whales

Whalemap identificeert met clusters van aankopen door whales in hoeverre de interesse van de grote vissen toeneemt. Het lijkt erop dat er hernieuwd vertrouwen in bitcoin is bij hodlers die tussen de 100 en 1000 bitcoin bezitten.

"De huidige koersen triggeren whales om meer bitcoin te kopen," zo vatten de onderzoekers van Whalemap de situatie samen op Twitter. Volgens de gegevens van de clusters hebben whales nu 330.000 bitcoin opgekocht tussen de 36.000 en 38.000 dollar.

Alles bij elkaar brengt dat de totale hoeveelheid bitcoin in handen van deze entiteiten op het hoogste niveau in tien jaar tijd. Een bijzondere situatie, aangezien het aantal bitcoiners in de afgelopen jaren ook stevig is toegenomen.

Beurzen zien nieuwe instroom van bitcoin

Ondanks het enthousiasme van de whales zien de grote beurzen de laatste dagen vooral weer een instroom van bitcoin. Waar we de afgelopen maanden juist een uitstroom zagen. Hetgeen beteken dat vooral kleine investeerders hun bitcoin naar de beurzen sturen.

Volgens de gegevens van CryptoQuant hebben de 21 grootste beurzen hun voorraad van 29 tot 31 januari zien toenemen van 2,357 naar 2,377 miljoen bitcoin.

Een toename van 20.000 bitcoin dus, wat ons vertelt dat whales waarschijnlijk niet alleen beurzen gebruiken om zich in te kopen. Grote investeerders zijn over het algemeen meer fan van over-the-counter aankopen om de koers niet al teveel te beïnvloeden met hun koopgedrag.

Een groene februarimaand?

We hebben januari dit jaar voor het eerste in vier jaar tijd met rode cijfers afgesloten. De laatste keer dat januari een negatieve maand was voor bitcoin was in 2018, kort na het bereiken van de piek van de 2017/2018 bull markt.

Februari is bitcoin over het algemeen gunstig gestemd, waarbij het in de laatste 8 jaar slechts tweemaal een rode maand werd neergezet. Zeker na de negatieve prijsactie van de afgelopen weken is de kans aanwezig dat we weer even gaan klimmen.

De grote vraag is of we met de correctie naar bijna 32.000 dollar de bodem hebben bereikt voor dit jaar. Het antwoord op die vraag ligt vooral in handen van de Amerikaanse Federal Reserve, die met hun macht om de rente te bepalen de touwtjes in handen hebben op de financiële markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....