Gaat de Bitcoin koers stijgen door de renteverlaging van de Fed?

1351 totale weergaven
Gaat de Bitcoin koers stijgen door de renteverlaging van de Fed? |

De Federal Reserve overweegt mogelijk om de rente opnieuw te verlagen. Dit heeft geleid tot verwachtingen van een stijging van de Bitcoin koers. Door sterke cijfers over de arbeidsmarkt in september wordt er steeds meer gesproken over een mogelijke renteverlaging. Als dit gebeurt, kan het grote effecten hebben op zowel traditionele financiële markten als op de cryptomarkt. Is de BTC koers klaar voor een grote stijging?

Sterke arbeidsmarkt geeft Bitcoin koers kansen

In september kwamen er maar liefst 254.000 banen bij, veel meer dan de voorspelde 150.000. Ook daalde de werkloosheid licht van 4,2% naar 4,1%. Deze positieve cijfers zorgen ervoor dat de economie waarschijnlijk een renteverlaging kan dragen.

De Fed heeft in september al de rente met 50 basispunten verlaagd. Dit heeft geleid tot discussies over of een verdere verlaging nodig is. Sommigen vinden dat het gunstig kan zijn voor de economie, terwijl anderen bang zijn dat het de inflatie kan verhogen. Voor Bitcoin kan een renteverlaging leiden tot een explosieve koersstijging, aangezien het vaak snel reageert op veranderingen in het monetaire beleid.

Kan de Bitcoin koers verder stijgen?

Na de vorige renteverlaging steeg de Bitcoin koers naar ongeveer $62.000. Beleggers zoeken namelijk naar investeringen tegen inflatie en waardevermindering van valuta. Op dit moment staat de Bitcoin koers op $62.202 volgens CoinMarketCap. Als de Fed in november de rente opnieuw verlaagt, kan Bitcoin mogelijk zijn vorige all-time high van $73.750 overtreffen.

Niet alleen de Fed speelt een rol bij de koers van Bitcoin. Ook andere factoren, zoals wereldwijde economische ontwikkelingen, inflatieverwachtingen en regelgeving, hebben invloed.

Een renteverlaging kan de Bitcoin koers tijdelijk een boost geven, maar het is moeilijk te voorspellen wat er op lange termijn gebeurt. Sterke groei op de arbeidsmarkt kan juist voor meer inflatie zorgen, wat de consumentenuitgaven en leningen onhoudbaar kan maken.

Daarnaast kan een sterke economie buitenlandse investeerders aantrekken, wat de dollar sterker maakt. Dit kan een ander effect op Bitcoin hebben dan verwacht, waardoor de koers meer kan schommelen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...