Week in Bitcoin: PlanB ziet bitcoin sterker worden, komt er een bullmarkt aan?

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

BlackRock CEO Larry Fink draait 180 graden: "Bitcoin digitaliseert goud"

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, enige tijd geleden een aanvraag indiende voor een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Nu spreekt BlackRock CEO Larry Fink, één van de machtigste mensen binnen de financiële wereld, zich uiterst positief uit over bitcoin en noemt hij de digitale munt onder andere een "internationale asset."

Verenigd Koninkrijk zet stappen om crypto's te bevriezen

Het Verenigd Koninkrijk zet stappen om cryptocurrency's te bevriezen en in beslag te nemen bij vermoedens van criminaliteit. Het wetsvoorstel, dat in september 2022 is geïntroduceerd, bevindt zich nu in de laatste fasen in het Britse parlement. Het is deze week goedgekeurd in het zogenaamde Hogerhuis, de House of Lords.

Politie doet huiszoeking bij Kraken-oprichter Powell na problemen met non-profit

De FBI heeft in maart het huis van Kraken-oprichter Jesse Powell doorzocht. Het was onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek.

Aandelen Coinbase stijgen 58% in krap een maand

De aandelen van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase staan al een aantal dagen flink in het groen. Ook vandaag is dat weer het geval. Op moment van schrijven is de handel op Nasdaq nog niet gesloten en staat de koers van één COIN al ruim 11% in de plus.

Goldman Sachs: 'Steeds minder bitcoin bij de beurzen'

De hoeveelheid bitcoin bij de beurzen is in juni verder gedaald. Volgens Goldman Sachs kiezen steeds meer investeerders ervoor om hun bitcoin zelf te beheren, omdat beursplatformen in toenemende mate onder druk worden gezet door de autoriteiten in de Verenigde Staten. Het aantal bitcoin bij de beurzen is in juni met 4 procent gedaald, waardoor deze nu rond het niveau van december 2022 ligt en daarmee op het laagste niveau sinds november 2020.

Is de groeiende activiteit van whales een bullish signaal voor bitcoin?

De bitcoin koers kreeg een kleine tik te verwerken als gevolg van positieve data over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die de Federal Reserve extra ruimte geeft om de rente verder te verhogen tijdens de volgende rentevergadering van 26 juli. Gelukkig zijn er ook positieve zaken te vermelden op fundamenteel front voor bitcoin. Namelijk het feit dat whales er in toenemende mate voor kiezen om hun bitcoin buiten de grote beurzen te bewaren.

Willy Woo denkt dat bitcoin in begin van 'short squeeze' zit

Willy Woo denkt dat bitcoin weer in de "vroege stadia van een nieuwe prijssqueeze" zit. De populaire analist suggereert daarmee dat de prijs van bitcoin in de nabije toekomst zou kunnen stijgen.

PlanB ziet bitcoin sterker worden, komt er een bullmarkt aan?

De Nederlandse analist PlanB staat op Twitter bekend als iemand die voornamelijk bullish data over bitcoin deelt. Ook ditmaal is het raak en deelt hij een grafiek waarin we de RSI van bitcoin zien stijgen naar het huidige niveau van 52,8. Dat is een score waarmee we nog niet van een bullmarkt kunnen spreken, maar we zijn in ieder geval ver van het dieptepunt van ~40,0 verwijderd.

Populaire analist voorziet koersexplosie à la november 2020 voor bitcoin

De populaire pseudonieme analist TechDev deelt met zijn ruim 413.000 volgers op Twitter dat bitcoin momenteel een koerspatroon van november 2020 imiteert. Als het de bulls lukt om dat patroon door te zetten, dan kan juli 2023 weleens een (positief) explosief maandje worden voor bitcoin. TechDev ziet momenteel drie technische signalen die hem herinneren aan de structuren van november 2020.

Twee tieners maken $4 miljoen aan bitcoin en ether buit met geniepige oplichting

Twee tieners uit het Canadese Hamilton zijn opgepakt voor het stelen van meer dan $4 miljoen aan bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Podcast van de Week: Lyn Alden

Macroeconome Lyn Alden is te gast bij Swan Bitcoin podcast, een interessant gesprek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...