Van de Poppe: bitcoin rally dendert door tot $42.000

Bitcoin zal naar verwachting explosief stijgen met maximaal 1.400% als gevolg van de interesse van institutionele beleggers. Dat stelt de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe in zijn Youtube-update.

Van de Poppe, zeer populair op de socials met zijn technische update, denkt dat bitcoin tot wel 15 keer zo veel waard kan worden in de aanloop naar de halvening in april 2024 en de maanden erna.

"We gaan waarschijnlijk een cyclus hebben die vergelijkbaar is met die van 2015 tot 2017, waarin een grote groep mensen de markten betrad. En deze keer zijn het institutionele beleggers, meer particuliere beleggers en meer overheden die meedoen. Het is zeer waarschijnlijk dat we dat in deze cyclus gaan zien. We gaan geleidelijk groeien in termen van adoptie en prijsgroei, waarbij het verwachten van een 10x of misschien zelfs een 15x stijging van bitcoin in deze cyclus niet vreemd is. Vooral omdat de marktkapitalisatie van crypto momenteel ongeveer $1,2 biljoen is..."

Volgens Van de Poppe zullen crypto-activa naar verwachting de dot-com aandelenmarktzeepbel van eind jaren '90 kopiëren. "De dotcom bubbel was ongeveer $10 tot $15 biljoen waarna deze ook instortte, aangezien prijzen en hype dermate versnellen, wat uiteindelijk ook met crypto zal gebeuren. Je kunt ervan uitgaan dat deze cyclus crypto naar een waarde van tussen de $10 en $20 biljoen zal brengen, waarna het zijn langzame geleidelijke adoptie zal voortzetten in langzamere cycli."

Op korte termijn vermoedt de cryptohandelaar dat als de bitcoin koers corrigeert, dan ligt het keerpunt rond de $42.000. "Het volgende doel is het doorbreken van de koers rond $40.000 en het richting $50.000 brengen in de volgende ronde voor de halvering. Dat is nog steeds zeer waarschijnlijk. Het is ook nog steeds zeer waarschijnlijk dat altcoins kunnen blijven stijgen.

Maar voor deze rally, gezien het feit dat we op dit punt iets boven de $30.000 zijn, valt te betwisten of er een correctie zal plaatsvinden. Maar ik markeer $42.000 als het mogelijke einde van de rally voor deze huidige stijging van bitcoin."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...