Bitcoin koers van $100.000 sneller dan verwacht?

3066 totale weergaven
bitcoin BTC

Als je het aan Kevin Svenson vraagt, dan zijn mensen veel te bearish over bitcoin. Hij denkt dat we veel sneller dan verwacht een bitcoin koers van 100.000 dollar op de borden kunnen zien.

Bitcoin koers van $100.000

Kevin Svenson is van oordeel dat bitcoin op het punt staat om met 50% te stijgen vanaf zijn huidige koersniveau.

“We zijn één impulsieve koersbeweging verwijderd van het bereiken van de 100.000 dollar. Ik denk dat het veel sneller kan gebeuren dan veel mensen verwachten.

De markt doet meestal ook niet wat je verwacht; maar doet juist hetgeen wat je niet verwacht.”

Zodra we boven de all-time high van 14 maart van 73.800 dollar uitbreken, is er volgens Kevin Svenson vooral sprake van een “blauwe lucht” voor bitcoin. “Dat is het moment waarop veel mensen weer met FOMO in de markt springen”, zo claimt hij.

Grote correctie in 2025

Hoewel Kevin Svenson dus verwacht dat we heel snel een bitcoin koers van 100.000 dollar zullen zien, is hij wat huiverig over het jaar 2025 dat voor ons ligt.

Er is volgens Svenson sprake van een bijna ideaal scenario voor bitcoin op dit moment. Het nieuws is overwegend positief en om die reden verwacht hij dus dat we heel snel met 50% gaan stijgen.

“Ik denk dat we veel sneller dan mensen denken naar 100.000 dollar gaan, met tussendoor een paar consolidaties. Als dat het geval is, krijgen we waarschijnlijk weerstand op een nieuwe all-time high, een grote verkoopgolf, winstneming en daarna een nieuwe push omhoog in 2025.

Maar daarna verwacht ik een gigantische koersdaling. Niet alleen voor bitcoin, maar ook voor de aandelenmarkt en de economie”, aldus de analist op zijn YouTube-kanaal.

Op dit moment zien we overigens ook al een behoorlijke correctie op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het seizoen van de kwartaalcijfers is begonnen en dat is voor de meeste bedrijven nog niet heel goed uitgepakt.

Met name de techreuzen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Tesla daalde bijvoorbeeld met ruim 12% gisteren en ook Nvidia had het zwaar met een daling van bijna 8%.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....