Bitcoin koers van 50.000 dollar in aantocht, zo stelt Inmortal

De populaire pseudonieme analist Inmortal zegt dat bitcoin waarschijnlijk een correctie naar de koers van 20.000 dollar te wachten staat, voordat we een parabolische rally naar de koers van 50.000 dollar zien. Op Twitter (of X) spreekt Inmortal van "de laatste dip ooit," waarmee hij natuurlijk doelt op de laatste correctie voor de volgende bullrun.

Eerst problemen voor bitcoin

Voordat we de bitcoin koers van 50.000 dollar terugzien op de borden is het volgens Inmortal eerst zaak om te zakken. Als we naar zijn grafiek kijken lijkt de analist een daling naar de koers van 24.000 dollar te voorspellen, voordat een rally naar de bitcoin koers van 30.000 dollar begint.

Vervolgens krijgen we een stevige correctie naar het niveau van 21.000 dollar. Op het moment van schrijven heeft bitcoin het moeilijk en handelen we op de koers van 25.922 dollar.

Al lijkt het erop dat de bears bijna geen energie meer hebben om de koers verder omlaag te drukken. Zou dit dan het koersniveau zijn waar we even consolideren, om vervolgens de weg omhoog weer in te zetten?

Dat is wel wat Inmortal lijkt te suggereren met zijn analyses. We zullen wat problemen ondervinden rond de huidige koersniveaus, om vervolgens in de eerste maanden van 2024 naar de 50.000 dollar door te knallen.

Hoop voor bitcoin in 2024

Het lijkt erop alsof alle hoop voor bitcoin op het jaar 2024 gevestigd is. In dat jaar krijgen we immers de volgende halving en mogelijk ook de Spot Bitcoin ETF van het grote BlackRock. De halving is in het verleden echter iedere keer voldoende geweest om een nieuwe bullmarkt te starten.

Nu is het hopen dat we ook ditmaal weer een bullmarkt krijgen als gevolg van de halving. Die kans is aanwezig, omdat daar ditmaal ook nog eens een mogelijke Spot Bitcoin ETF van BlackRock overheen komt.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld gaat wellicht beleggen in bitcoin aanbieden. Dat kan de status van bitcoin op het financiële wereldtoneel voorgoed veranderen.

Binnen de financiële wereld bepaalt BlackRock grotendeels de norm en als zij zeggen dat bitcoin "okee" is, dan betekent dat gigantisch veel. Wat dat betreft is dit misschien wel het grootste "nieuws" van 2023 geweest voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....