Bitcoin koers voorspelling: gaat BTC binnenkort nieuwe hoogten bereiken?

10867 totale weergaven
bitcoin-koers-voorspelling

De bitcoin koers staat nu ongeveer op $66,700. De prijs is recent aardig gestegen door positieve signalen vanuit de Amerikaanse economie. Met een handelsvolume van $24,62 miljard en een marktwaarde van $1,32 biljoen, zijn mensen voorzichtig optimistisch. Maar wat gaat de volgende stap voor de bitcoin koers zijn? Aan de hand van enkele belangrijke steun- en weerstandsniveau’s maken wij een voorspelling.

Huidig marktgevoel over bitcoin

Veel mensen denken dat de prijs van bitcoin verder zal stijgen. Een belangrijk punt om in de gaten te houden is $66.680. Dit support punt helpt bepalen welke kant de prijs opgaat. De eerste weerstand is bij $69.296. Als de prijs boven dit niveau komt, kan deze nog verder stijgen. Andere weerstandsniveaus zijn $71.090 en $72.809. Als de prijs deze niveaus passeert, kan dat op sterke groei wijzen.

bitcoin koers tradingview

Als de prijs van bitcoin daalt, is het eerste steunpunt $64.662. Als de prijs daaronder komt, kan deze verder zakken naar $63.299 of zelfs $61.517. Dit kan leiden tot meer verkoopdruk en een verdere prijsdaling.

Technische indicatoren van de bitcoin koers

De Relative Strength Index (RSI) is nu 68, dit is dicht bij het overbought gebied. Dit kan betekenen dat de prijs binnenkort weerstand ondervindt of dat er een daling komt omdat handelaren hun winst nemen.

De 50-daagse Exponentiële Voortschrijdende Gemiddelde (EMA) is $64.235. Dit is een belangrijk steunpunt. Als de prijs daalt, kan dit punt voor een omkeer zorgen.

Conclusie over de marktpositie van bitcoin

De bitcoin koers ziet er sterk uit als de prijs boven het punt van $66.680 weet te blijven. Maar handelaren moeten goed letten op het steunniveau van $64.662. Als de prijs daaronder komt, kan het beeld negatief worden en verder doorzakken naar lagere steunniveau’s.

Als de prijs boven dit belangrijke punt blijft, kan de bitcoin koers hogere weerstandsniveaus testen, vooral als het boven $69.296 blijft. Er zit voorlopig nog wel enige weerstand tot de all-time high, maar de stijging van de afgelopen week brengt toch wat positiviteit in de markt na wat teleurstellende weken.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...