Bitcoin koersstijging trekt de aandacht: Betekent dit een overwinning voor Trump?

681 totale weergaven
|

De recente rally van Bitcoin heeft de aandacht getrokken, aangezien sommige investeerders de stijging als een teken zien dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaat winnen. 

Stijging van Bitcoin en de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De stijgingen die Bitcoin de afgelopen dagen heeft meegemaakt bleek erg interessant te zijn voor veel investeerders. In de afgelopen zeven dagen is de Bitcoin koers met ongeveer 13 procent gestegen, waarmee de prestaties van de mondiale aandelenindex en goud aanzienlijk achterlopen.

Miljardair Stan Druckenmiller heeft crypto genoemd als een indicator die de overwinning van Donald Trump inprijzen. De omarming van de cryptosector heeft Trump geholpen naar een positie als favoriet van de markt.

Hier komt het idee ook vandaan dat de stijging van Bitcoin samenhangt met een potentiële overwinning van Trump op 5 november. Op Polymarket, een platform voor weddenschappen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is de kans dat Trump wint gestegen naar 58%, terwijl de kans van Harris gedaald is naar 41%.

Het lastige hieraan is dat de voorspellingsmarkten nog steeds ruim binnen de foutmarge vallen, met minder dan drie weken voor de verkiezingen. Volgens het Real Clear Politicis gemiddelde, die het gemiddelde van alle polls meet, heeft Harris juist de leiding met 1,6%. Kortom, het kan dus nog erg spannend worden wie het gaat worden.

Bitcoin ETF instroom ondersteunt

Ook lijkt het erop dat de aanzienlijke instroom in spot Bitcoin ETF’s de rally ondersteunt. In de afgelopen week is de grens van $1,6 miljard overschreden wat betreft instroom. Dit is een goed teken, aangezien dit een verdere rally kan ondersteunen.

Harris ten opzichte van crypto

Trump staat bekend om zijn pro-crypto standpunt, maar Harris heeft inmiddels een genuanceerd standpunt ingenomen voor crypto. Waarbij Trump volledige vrijheid wil voor de cryptomarkt is Harris juist voor een duidelijk regelgevingskader voor digitale activa, waarmee ze innovatie en groei binnen de industrie wil ondersteunen.

Dit contrast ten opzichte van het standpunt van Joe Biden, de huidige Amerikaanse president, heeft voor veel cryptohandelaren tot optimisme geleden. Dit heeft ook tot enige volatiliteit op de cryptomarkt gezorgd. Duidelijkere regelgeving op het gebied van crypto kan grote voordelen bieden, maar de vrije groei die Trump zegt te bieden lijkt ook vrij aantrekkelijk.

Betekent de stijging van Bitcoin een overwinning voor Trump?

Tot nu toe lijkt het erop dat de verkiezingen een nek-aan-nekrace wordt, die een aanzienlijk effect gaat hebben op de toekomst van de cryptomarkt. Ondanks dat Trump nog steeds gezien wordt als de meest bullish keuze lijken beide opties voordelig te zijn voor de cryptomarkt. Het is dus nog niet klaar voor Harris.

De recente stijgingen van Bitcoin lijken vooral het resultaat te zijn van de huidige marktvolatiliteit in combinatie met bullish sentiment. Het is dus niet zeker dat het een directe overwinning voor Trump zal betekenen. Echter, de cryptomarkt heeft hier wel vertrouwen in, volgens de peilingen van Polymarket.

Lees meer over:
HarrisTrump

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...