Bitcoin bereikt laagste gemiddelde nieuwe BTC-adressen sinds 2018

5078 totale weergaven
bitcoin adressen

De interesse van grote instellingen in bitcoin is sterk toegenomen. Dit blijkt uit recente rapporten van grote financiële instellingen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens CoinShares zijn er nu meer dan 1.900 houders van Amerikaanse ETF’s. Gemiddeld hebben deze portefeuilles 0,6% BTC. Zijn ETF’s de reden dat bitcoin onlangs de laatste gemiddelde nieuwe BTC-adressen sinds 2018 heeft bereikt?

Hedge Funds investeren in bitcoin

Hedge funds tonen een groeiende interesse in bitcoin. Gemiddeld wijden zij 2,1% van hun portefeuilles aan bitcoin. Private equity firma’s en houdstermaatschappijen volgen met respectievelijk 1,5% en 1%.

Sam Baker, analist bij River, merkt op dat 52% van de top 25 Amerikaanse hedge funds in bitcoin hebben geïnvesteerd. Millennium Management heeft bijvoorbeeld 27.263 BTC, terwijl Bluecrest Capital Management 8 BTC heeft. Millennium heeft ongeveer $2 miljard heeft geïnvesteerd in ETF-producten. Dit omvat $844,2 miljoen in BlackRock’s iShares bitcoin Trust (IBIT) en $806,7 miljoen in Fidelity’s Wise Origin bitcoin Fund (FBTC).

Blijvende interesse in bitcoin ETFs

Ondanks uitstroom in april blijft de interesse in BTC ETF’s sterk. In mei kochten ETF’s meer dan $1 miljard aan BTC. Hierdoor bereikte hun totale bezit een nieuw record.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zegt: “De bitcoin ETF’s hebben $1,3 miljard aan instromen gehad in twee weken. Dit compenseert de verliezen van april en brengt het netto sinds de lancering op +$12,3 miljard.”

https://x.com/EricBalchunas/status/1791443740822745158

On-chain transacties van bitcoin nemen af

Terwijl de interesse in ETF’s stijgt, nemen on-chain bitcoin transacties af. Volgens IntoTheBlock gegevens daalde het 7-daagse gemiddelde van nieuwe BTC-adressen vorige week tot 276.000, het laagste sinds juli 2018.

Analisten van IntoTheBlock vragen zich af: “Zijn ETF’s een proxy voor nieuwe gebruikers? Gaan mensen off-chain? Of zijn er minder nieuwe gebruikers?”

Experts denken dat de afname van on-chain activiteit niet per se negatief is. Steeds meer nieuwkomers kiezen wellicht voor ETF’s om in bitcoin te investeren. Dit zou dan ook de reden zijn dat minder nieuwe mensen voor een BTC-wallet kiezen om hun bitcoin te kopen.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...