Bitcoin logo prijkt op een van de hoogste gebouwen in Europa

Bitcoin is afhankelijk van marketing van buitenaf. Er is geen centraal team dat zich bezighoudt met de merknaam of de uitingen. Verschillende Duitse bitcoiners namen het heft in eigen hand en projecteerden het bitcoinlogo op een grote televisietoren. Het gaat in bovenstaande afbeelding om de Fernsehturm.

Voor de liefhebbers: de Fernsehturm staat bij de Alexanderplatz in Berlijn. Met een lengte van 368 meter is hij moeilijk te missen.

De actie komt niet uit de lucht vallen. Het is een initiatief van verschillende lokale bitcoiners. Een snelle blik op het Duiste bitcointwitter geeft je ook een hastag: #gesundesgeld. Bitcoin is gezond geld, dus.

Lees ook

Grappenmaker projecteert 'Bitcoin fixes this' op centrale bank Engeland

 

Het is onduidelijk wie er achter de actie zit in Berlijn. Tilo Neumann laat op Twitter echter wel wat van de reclamecampagne zien.

=https://twitter.com/neumi85_btc/status/1616937573229682689" data-service="twitter">

Neumann: "Berlijn is niet rijk. Maar wij willen aandacht trekken naar bitcoin. Het gaat tenslotte over onze financiële toekomst. Sommige mensen gaan op straat zitten en blijven dat doen, wij pakken het wat anders aan."

Een eerdere poging liep wat minder goed af door gebrekkige apparatuur. Maar inmiddels lijkt er in Berlijn een klein guerrillamarketingteam ontstaan.

=https://twitter.com/neumi85_btc/status/1616148256269934592" data-service="twitter">
Poll

Wat vind jij van dit soort marketing?

Lees ook

Grote Duitse bank vraagt licentie aan voor bitcoinhandel

 

Inflatie onder Duitse producenten neemt af, goed voor bitcoin?

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...