Bitcoin logo prijkt op een van de hoogste gebouwen in Europa

Bitcoin logo prijkt op een van de hoogste gebouwen in Europa

Bitcoin is afhankelijk van marketing van buitenaf. Er is geen centraal team dat zich bezighoudt met de merknaam of de uitingen. Verschillende Duitse bitcoiners namen het heft in eigen hand en projecteerden het bitcoinlogo op een grote televisietoren. Het gaat in bovenstaande afbeelding om de Fernsehturm.

Voor de liefhebbers: de Fernsehturm staat bij de Alexanderplatz in Berlijn. Met een lengte van 368 meter is hij moeilijk te missen.

De actie komt niet uit de lucht vallen. Het is een initiatief van verschillende lokale bitcoiners. Een snelle blik op het Duiste bitcointwitter geeft je ook een hastag: #gesundesgeld. Bitcoin is gezond geld, dus.

Het is onduidelijk wie er achter de actie zit in Berlijn. Tilo Neumann laat op Twitter echter wel wat van de reclamecampagne zien.

Neumann: "Berlijn is niet rijk. Maar wij willen aandacht trekken naar bitcoin. Het gaat tenslotte over onze financiële toekomst. Sommige mensen gaan op straat zitten en blijven dat doen, wij pakken het wat anders aan."

Een eerdere poging liep wat minder goed af door gebrekkige apparatuur. Maar inmiddels lijkt er in Berlijn een klein guerrillamarketingteam ontstaan.

Poll

Wat vind jij van dit soort marketing?

Lees meer over:
Bitcoin Duitsland Opmerkelijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan