‘Bitcoin maakt nieuw koersrecord in 24 maanden’

Bitcoin gaat binnen 24 maanden een nieuw record neerzetten. Dat is de verwachting van Meltem Demirors, de Chief Strategy Officer van Coinshares, een bekend cryptofonds in de industrie. Die kopen liquide assets zoals bitcoin, maar ook aandelen in cryptobedrijven of afgeleide beleggingsproducten zoals crypto ETF's.

Is de pijn al uit de markt?

Of de pijn al uit de markt is, dat valt te bezien. De koersen van cryptomunten kunnen nog verder dalen, omdat er veel onzekerheid en angst op de markt. Er zijn meer verkopers dan kopers, waardoor de prijzen dalen. Op macroniveau moeten centrale banken alle zeilen bijzetten. De Federal Reserve laat de rente oplopen en draait de geldkraan dicht, waardoor er minder geld vloeit naar aandelen en crypto's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Europese Centrale Bank is zeer voorzichtig om aan de rente - en geldkraan te komen, angstig dat de eurozone uiteen splijt. Door de stijgende energieprijzen zijn de prijzen van voedsel naar nieuwe hoogten gestegen, wat leidt tot sterk afgenomen consumentenvertrouwen. Ook is de euro verzwakt ten opzichte van de dollar. Het is 20 jaar geleden dat één dollar gelijk staat met één euro.

Inzoomend op bitcoin zegt Demirors dat bitcoin als een "cyclische asset" is geweest. In eerdere bearmarkt heeft de munt ook ruim 80% ingeleverd. Tot nu toe is de pijn 'beperkt' gebleven tot een correctie van ruim 70% ten opzichte van de vorige all-time high van $69.000.

Shake-out

In het gesprek met nieuwszender CNBC zegt de investeringsdame dat er rond de zone $20.000 veel support ligt voor bitcoin. Ze verwacht dat de koers niet lager gaat dippen dan $14.000, daar zou de ultieme bodem moeten liggen mocht het zover komen. 'Op de korte termijn zijn er géén marktbewegingen die bitcoin kunnen laten stijgen, wat tot meer pijn kan leiden op de cryptomarkt. We hebben al een behoorlijke shake-out gezien van cryptobedrijven waarbij tientallen miljarden dollars aan liquiditeit uit de markt plots is verdwenen.'

Ze wrijft erin dat bepaalde cryptoprojecten ook weggevaagd gaan worden omdat er simpelweg te weinig geld is om ontwikkelaars aan het protocol te helpen bouwen.

Bekijk het fragment met Meltem Demirors hieronder terug.

Consolidatie

Ook andere experts verwachten een aanstaande shake-out van projecten die in het 2020-2022 tijdperk zijn opgekomen.

Louis Schoeman van Forex Suggest zegt in een gesprek met 9News dat 90 procent van alle crypto's zullen verdwijnen. 'Alleen de sterksten zullen overleven. Voor nocoiners ligt er echter ook een kans om nu in te stappen'. Ook de Amerikaanse ondernemer Mark Cuban ziet meer consolidatie ontstaan op de cryptomarkt zoals synergie van protocollen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...