Bitcoin markt bereikt nieuw record van $1,2 biljoen

882 totale weergaven

Het is nog even wachten op een nieuwe all-time high wat de bitcoin koers betreft, maar qua market cap hebben we al een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat heeft er uiteraard alles mee te maken dat er nog altijd iedere 10 minuten 6,25 nieuwe bitcoin in omloop komen.

Sinds april zijn er behoorlijk wat bitcoin bijgekomen, wat betekent dat een all-time high qua market cap eerder wordt bereikt dan een all-time high van de koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De market cap (of marktkapitalisatie) is simpelweg de huidige prijs van bitcoin keer het aantal bitcoin in omloop (zo’n 18,5 miljard momenteel). Het is een simpel rekensommetje dat aangeeft hoe groot de markt is.

De hype keert langzaam terug

Met het oplopen van de koers en het enthousiasme rond een mogelijke nieuwe all-time high keert uiteraard ook de gebruikelijke hype weer terug. On-chain analysebedrijf Santiment geeft aan dat het aantal actieve wallets per dag op meer dan één miljoen ligt momenteel.

Wat bijzonder is als je bedenkt dat de meeste mensen waarschijnlijk de bitcoin blockchain niet eens aanraken. Het gros van de “hodlers” heeft hun bitcoin gewoon bij exchanges staan omdat ze het te spannend vinden om alles zelf te beheren.

Wat begrijpelijk is, zeker in het begin, aangezien een kleine fout met bitcoin fataal kan zijn.

Ander goed nieuws is dat het aantal bitcoin op de grote beurzen ook naar een drie-jarig minimum is teruggevallen.

Met andere woorden, er verdwijnen steeds meer bitcoin van de markt die niet zomaar verkocht kunnen worden. Wat uiteraard goed is voor de koers.

Start handel eerste Amerikaanse bitcoin ETF

Dit alles kunnen we niet los zien van de lancering van de eerste Amerikaanse bitcoin futures ETF. Met een handelsvolume van 1 miljard dollar op de eerste handelsdag mag de ETF van ProShares zich heugen met het op één na succesvolste handelsdebuut ooit.

Hetgeen laat zien dat bitcoin een gevestigde naam is in de financiële wereld en dat je er als serieuze partij eigenlijk niet meer omheen kunt.

Dit is de bevestiging die de traditionele financiële wereld nodig had en dat zien we meteen terug in de koers.

Het wordt interessant om te zien wat de markt vandaag en de komende maanden gaat doen na deze historische gebeurtenis voor bitcoin.

De komst van een Amerikaanse bitcoin ETF betekent namelijk dat de toekomst van bitcoin zo goed als veilig is wat de dreiging van een overheidsverbod betreft.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....