Eerste Bitcoin futures ETF in Amerika zorgt voor handelsvolume van bijna $1 miljard

De eerste bitcoin futures ETF in Amerika is direct een groot succes. Het ProShares Bitcoin Strategy ETF zag een groot handelsvolume in de eerste 24 uur. Binnen 20 minuten werd er maar liefst voor voor $280 miljoen aan aandelen in dit fonds verhandeld. De teller eindigde uiteindelijk op $994 miljoen op de eerste dag.

Een ETF staat voor exchange-traded fund. Na jaren van steggelen zijn de eerste fondsen met deze constructie in Amerika goedgekeurd. Aandelen in dit fonds kun je vinden op de New York Stock Exchange (NYSE) met de ticker 'BITO'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds heeft géén echte bitcoin in kas. Met een aandeel in dit fonds koop je dus niet indirect bitcoin, maar speculeer je op bitcoin futures.

Meer weten over dit soort fondsen? Lees dan: Wat doet een Bitcoin futures ETF met de prijs?

Bitcoin

Investeerders die blootstelling zoeken aan de wereld van bitcoin hebben er in Amerika dus een nieuwe manier bij. Met name in de eerste periode na de notering werden de aandelen in dit fonds flink heen en weer geschoven. BITO-aandelen kwamen voor $40 op de markt, de aandelen sloten uiteindelijk op $41,94, een stijging van 4,85%.

“Ik had dit niet verwacht. We dachten dat het een grote hit zou worden, we dachten dat het een succes zou worden”, aldus Bloomberg ETF-onderzoeksanalist James Seyfarrt. "Ik dacht dat als het op de eerste dag $250 miljoen zou verhandelen, het een succes zou zijn. Dat deed hij in slechts 30 minuten.”

De interesse in dit soort fondsen lijkt dus aanwezig. De vraag is nu: blijven dit soort producten populair of willen investeerders liever blootstelling aan échte bitcoin in plaats van futures?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...