“Bitcoin markt wordt weer hebberig”

De hebzuchtmeter slaat weer uit, concluderen de analisten van Glassnode in de onderstaande tweet. Deze marktindicator kleurt weer lichtgroen, wat ze omschrijven als "greed territory". Komen er weer hebzuchtige tijden aan zoals in 2019 en 2021? Op de korte termijn blijkt de koers keurig boven de $28.000, iets wat deze analisten als voorwaarde zien om de opwaartse trend te continueren.

Volgens analist Michaël van de Poppe is $30.000 een cruciaal niveau om te breken op de korte termijn. Dat kán de weg vrijmaken voor meer opwaarts momentum. De eerste horde is $28.700, stelt hij in een andere tweet.

Collega-analist Rekt Capital ziet ook een bullish patroon op de charts op de middenlange - en lange termijn en verwijst daarbij naar de eerdere bullcycli van bitcoin in 2016/2017 en 2020/2021.

Dat wil niet zeggen dat iedere analist denkt dat bitcoin maar blijft stijgen. CrediBull Crypto waarschuwt juist voor een correctie.

Feit is dat - logischerwijs - steeds meer bitcoin die vastgehouden wordt, weer virtueel op nominale winst staat. Van de totale supply, ruim 19,3 miljoen, staat nu 14,2 miljoen in het groen, ook wel ongerealiseerde winst genoemd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...