Bitcoin-voorstander Michael Saylor geeft grote waarschuwing over fiatgeld

13397 totale weergaven
Michael Saylor bitcoin

Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, blijft positief over bitcoin. Hij zegt dat bitcoin beter is dan fiatgeld. Saylor tweette dat bitcoin helpt om het geld van investeerders te beschermen. Op vrijdag bereikte bitcoin weer de grens van $67.000 en bleef daar na een kleine daling eerder vandaag.

Saylor’s steun voor bitcoin tegen fiat

Saylor, een bekende bitcoin voorstander, vertelde zijn volgers op X: “Als het geen bitcoin is, smelt je geld.” Hij benadrukt hiermee dat bitcoin helpt tegen de waardevermindering van fiatgeld. Het is geen geheim dat Michael Saylor groot fan is van bitcoin.

Mede door de winsten van zijn bedrijf MicroStrategy te herinvesteren in bitcoin, heeft hij miljarden winst gemaakt. Door deze winsten staat MicroStrategy ook dicht bij een opname in de S&P 500. Hierdoor zou iedereen die in het belangrijkste indexfonds van de wereld investeerd, indirect een stukje bitcoin in zijn portfolio hebben door de blootstelling dat het bedrijf van Saylor heeft.

Financiële instellingen zien bitcoin als waardeopslag

Steeds meer financiële instellingen zien bitcoin nu ook als een waardeopslag. Dit komt grotendeels door goedkeuring van spot bitcoin exchange-traded funds door de SEC. In januari gaf de SEC toestemming aan 11 ETFs om te starten.

Deze fondsen hebben veel bitcoin gekocht, ongeveer 10.000 BTC per dag, veel meer dan de 900 BTC die mijnwerkers per dag produceren. Experts zeggen dat deze ETF-activiteiten voor een grote vraag naar bitcoin zorgen. Hierdoor kopen veel particuliere en institutionele beleggers ook meer bitcoin.

Fidelity ETF overtreft Blackrock in instroom

Op 17 mei meldde het analyse-account @spotonchain dat de bitcoin ETFs samen meer dan $222 miljoen hebben ontvangen. Deze week bleef de instroom positief en steeg de prijs van bitcoin met meer dan 10% in de afgelopen zeven dagen.

Grayscale zag drie dagen achter elkaar een positieve instroom. De ETF van Fidelity had op vrijdag de grootste instroom met $99,4 miljoen aan bitcoin, meer dan de $38,1 miljoen van BlackRock.

Lees meer over:
Michael Saylor

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...