Bitcoin minen is moeilijker dan ooit na stijging van 10%

Het minen van bitcoin is moeilijker dan ooit. De stijging van 10% brengt de moeilijkheid van 34,09 biljoen naar 37,59 biljoen.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past de moeilijkheid zich aan. Zo probeert het protocol de tijd tussen uitgifte van nieuwe BTC op ongeveer 10 minuten te houden.

In de regel wordt het minen van bitcoin moeilijker als er meer miners zijn, of in ieder geval meer rekenkracht. Ondanks de relatief lage bitcoinkoersen, hoge energieprijzen en financiële problemen lijkt er geen einde te komen aan de groei van het netwerk.

De miners bij f2pool hopen op een iets hogere bitcoin prijs. Vanaf $23.000 wordt het voor veel hardware weer interessant. Een hogere dollarprijs is goed nieuws voor miners. Zij krijgen alleen in bitcoin uitbetaald, maar veel van hun doorlopende kosten moeten toch echt worden betaald met lokale valuta.

Het minen van een block levert deze periode 6,25 bitcoin op. Dat is tegen de huidige prijzen ruim $131.000. Op het hoogtepunt van de prijs van bitcoin van $69.000 leverde die 6,25 bitcoin nog ruim $430.000 op.

Opvallend is dat ondanks de dalende omzet in dollars, er dus nog wel meer concurrentie op het netwerk bijkomt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...