Miners verkopen nieuwe bitcoin om hoofd boven water te houden

Miners verkopen nieuwe bitcoin om hoofd boven water te houden

Industriële bitcoin miners hebben het zwaar. Volgens analisten van Delhi Digital verkopen de grote miners hun bitcoin om het hoofd boven water te houden.

Het lijkt een goed idee: je zet een groot datacentrum neer met goedkope energiecontracten, hardware, en je kunt meedoen om de strijd om nieuwe BTC. In de praktijk komen grote spelers als Core Scientific in de problemen. De meeste hardware werd bijvoorbeeld gekocht in een periode dat de prijzen hoger lagen.

Ook energieprijzen in combinatie met een (toch nog) dalende bitcoin koers zorgde voor een dalende omzet. Daar bovenop komt dat de Verenigde Staten tientallen bitcoin miners kent die met hun aandelen op de beurs staan. De aandelenbeurs kreeg ook klappen.

Kortom: grote bitcoin miners hebben het zwaar in deze markt. Niet in de laatste plaats omdat de concurrentie op het netwerk ook moordend is. De hashrate tikte onlangs weer een nieuw record aan.

Delhi Digital ziet echter ook dat de verkoopdruk vanuit miners niet heel groot is in verhouding met de hele markt. Er komt slechts zo'n 900 nieuwe bitcoin op de markt per dag. Alle andere verkopen komen voort uit onderlinge handel van bitcoin dat al eerder in omloop kwam.

Toch is het wel een constante verkoopdruk die er eerst niet was. De grote partijen moeten alle zeilen bijzetten om hun hoofd boven water te houden.

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties