Bitcoin minen is ruim 2 procent makkelijker

Het minen van bitcoin is 2,35% makkelijker geworden. Een maand geleden haalde het netwerk nog een record in moeilijkheid: 31,251 biljoen. Overgebleven miners hebben íets meer kans op het verdienen van nieuwe bitcoin.

Het netwerk van bitcoin stelt elke 2016 blocks (~2 weken) een nieuwe moeilijkheid vast. Is er meer computerkracht bezig met minen dan voorheen? Dan stijgt de moeilijkheid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In dit geval is er spraken van een daling. Dat betekent simpelweg dat er minder computerkracht bezig was met minen dan in de vorige periode. Over de jaren heen is de moeilijkheid gigantisch gestegen. In het begin van het netwerk kon je met een oude laptop prima concurreren op het netwerk. Tegenwoordig moet je heel goedkope energie hebben en speciale hardware voor mining.

Kleine daling

De daling is relatief klein. Want zoals eerder gezegd was er vorige maand nog een record voor de moeilijkheid. Ondanks de onrust in de wereld lijkt de interesse in bitcoin mining ongekend groot.

In onderstaande grafiek zie je een duidelijke dip in de moeilijkheid voor het minen van BTC. Dit kwam door een ommezwaai in beleid in China. Er werd plots een streng handhavingsbeleid aangekondigd op het verbod op mining. Het land was (en is) een populaire plek om data centra op te zetten vanwege de lage energiekosten in sommige regio’s.

Na die periode in 2021 zie je echter duidelijk dat deze specifieke statistiek gewoon weer door gaat met stijgen. Zelfs in China duikt er weer meer hash rate op.

Bitcoin minen is ruim 2 procent makkelijker
Data via blockchain.com
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...