'Bitcoin minen voordelig voor energiebalans', zegt hoge ambtenaar van Texas

'Bitcoin minen voordelig voor energiebalans', zegt hoge ambtenaar van Texas

Het minen van bitcoin en andere proof-of-work munten is voordelig voor het balanceren van het regionale elektriciteitsnet. Dat zegt de Texas Comptroller, de uitvoerende instantie in Texas op het gebied van belastinginning en boekhoudkundige kwesties.

Goed nieuws voor de miners, want er ligt concreet beleid om miningbedrijven te accepteren in het regionale energiebalansprogramma. Zoals algemeen bekend is de energieprijs een gevolg van vraag en aanbod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miningbedrijven zitten aan de vragende kant, maar mocht er op piekmomenten te weinig energie voorhanden zijn voor kritieke infrastructuur (denk aan stoplichten bijvoorbeeld), dan moeten miners tijdelijk hun machines uitzetten. Andersom, zodra miningbedrijven meer energie vragen terwijl het aanbod hoog is, kunnen ze meer machines inschakelen. Dus het programma werkt twee kanten op.

Na het verbod in China op bitcoin mining, is Texas één van de opkomende hubs wereldwijd met een staat die mining stimuleert via onder meer belastingvoordelen en een vriendelijk vergunningregime. De Texas Comptroller is kraakhelder: ze willen miningbedrijven voor de lange termijn vastleggen omdat ze een belangrijke vragende industrie naar olie, gas en windenergie zijn.

In een recente nieuwsbrief van de Comptroller is onder meer te lezen dat het - in vergelijking met andere energie-intensieve industrieën - heel erg meevalt met het energieverbruik van de mining industrie - in Texas in dit geval.

Texas heeft als voordeel dat de staat een zelfstandig stroomnetwerk heeft, los van federale bemoeienis.

'Bitcoin minen voordelig voor energiebalans', zegt hoge ambtenaar van Texas
bronnen: Texas Comptroller / Cointelegraph

Naar eigen zeggen vestigen zich nog steeds miningbedrijven in de zuidelijke staat. Dat is grotendeels afhankelijk van de bitcoin prijs. Want hoe hoger de prijs hoe aantrekkelijker het is om (nog meer) te investeren in bitcoin mining. En dat geldt voor bestaande olie - en gasbedrijven die hun intrede willen maken op deze groeiende markt. Dat kan ook het bouwen van energiecentrales zijn of het geven van advies specifiek voor deze industrie.

Met name in het westen van Texas wordt nog meer activiteit verwacht, maar ook in andere staten zoals in North Dakota en Wyoming zijn er uitbreidingsplannen. In deze dunbevolkte gebieden is er ruimte, geld en de bereidheid om miners te verwelkomen.

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties