Bitcoin mining firma Argo leent $20 miljoen om nieuwe locatie in Texas te bouwen

Bitcoin mining firma Argo Blockchain heeft een lening van 20 miljoen dollar gesloten om een mining locatie te bouwen in Texas.

Argo Blockchain gaat lening aan

De firma is genoteerd aan de London Stock Exchange en heeft daarom deze lening openbaar moeten maken. Geldschieter is Galaxy Digital, het investeringsvehikel van Mike Novogratz. Terwijl de bitcoin voorraad van Argo als onderpand dient voor de lening.Ze hoeven deze bitcoin nu dus niet te verkopen en krijgen toch nieuwe financiering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een leentermijn van zes maanden, maar meer details zijn er ook niet bekend gemaakt.

Eerder dit jaar heeft Argo de nieuwe locatie in Texas aangekondigd met een totale capaciteit van 200 megawatt (MW). Destijds bestond de financiering uit een nieuwe aandelenuitgifte waarmee het 17,5 miljoen dollar wilde ophalen. En daarnaast nog een lening van 100 miljoen dollar.

Argo heeft hiernaast ook nog drie mining locaties in Canada met een totale capaciteit van 35 MW.

Aandelen bitcoin mining bedrijven

De totale beurswaarde van Argo is bijna 700 miljoen dollar. Die waarde zat behoorlijk in de lift vanwege goede prestaties op de beurs.

Opvallend is dat het aandeel Argo het beter heeft gedaan dan de bitcoin koers zelf. Het aandeel is sinds augustus 2018 met maar liefst 925% in waarde gestegen.

Dat geldt overigens voor de meeste aandelen van bitcoin mining bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...