Bitcoin miner Greenidge loopt uitstoot-vergunning in New York mis

Het Department of Environmental Conservation van de Amerikaanse staat New York valt weer een bitcoin miner lastig. Deze keer is het Greenidge Generating Facility, die zowel elektriciteit produceert als ook een bitcoin mining farm beheerd.

Geweigerde vergunning

Greenidge verklaart dat een vergunning is geweigerd door de autoriteiten. Het gaat om een nieuwe luchtemissievergunning met de naam “Title V”. Verder zal het besluit volgens het bedrijf “geen enkele impact zal hebben op onze huidige activiteiten”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens uitgebreide berichtgeving betrof het de verlenging van een eerder verleende licentie, waarbij Greenidge en paar kleine wijzigingen wenste wat betreft het monitoren van emissies.

“De faciliteit is een voornamelijk aardgasgestookte elektriciteitscentrale, met een opwekvermogen van ongeveer 107 megawatt (MW) met een maximale warmte-input die beperkt is tot 1.117 miljoen BTU’s per uur.”

De vergunning was op 7 september 2016 afgegeven en verliep op 6 september vorig jaar. Terwijl de verlenging ‘in overweging was’ mocht Greenidge gewoon blijven werken onder de bestaande vergunning. Het afgelopen jaar kwamen er 3000 comments binnen op de zaak.

In beroep

Het bedrijf is gevestigd in de Finger Lakes-regio in New York. Ze exploiteren hier een energiecentrale die draait op aardgas. Ze gaan in beroep gaat tegen de beslissing van DEC. In een verklaring zei het bedrijf:

“We kunnen ononderbroken blijven werken onder onze bestaande Titel V-luchtvergunning, die nog steeds van kracht is, zolang als nodig is om deze willekeurige en grillige beslissing met succes aan te vechten.”

“Wij zijn van mening dat er geen enkele geloofwaardige juridische basis is voor een weigering van deze aanvraag, omdat er geen daadwerkelijke bedreiging is voor de Climate Leadership and Community Protection Act (CLCPA) van de staat door onze hernieuwde vergunning.”

Het bedrijf gaat juridische stappen ondernemen als het beroep niet succesvol zal zijn.

In New York is een ‘war on mining’ gaande. Waar burgemeester van New York City Adams bekend staat als pro-bitcoin, is er in de staat een aanval geopend op de energie slurpende mining farms. Door het strenge beleid worden de bedrijven weggejaagd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!