Burgermeester Eric Adams van New York spreekt zich uit tegen PoW-miningverbod

Burgermeester Eric Adams van de Amerikaanse stad New York heeft zich uitgesproken tegen het verbod op bitcoin-mining met niet-duurzame energie. Voordat de wet er helemaal doorheen is moet gouverneur Kathy Hochul haar handtekening nog zetten. Burgermeester Adams heeft nu aangegeven gouverneur Hochul te verzoeken de wet tegen te houden vanwege de economische schade die deze kan aanrichten voor de staat.

Adams voorstander van bitcoin

Burgermeester Adams staat bekend als een voorstander van bitcoin, aangezien hij eerder bitcoin accepteerde als salaris in plaats van de Amerikaanse dollar. Nu gaat de bitcoin-burgermeester van New York er dus alles aan doen om het mining-verbod in zijn stad tegen te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We kunnen niet doorgaan met het opwerpen van barrières voor partijen die mogelijk miljarden in de economie van de staat willen pompen. Ik ga de gouverneur vragen om het wetsvoorstel een veto te geven", aldus Eric Adams tegenover Crains.

Aanhangers van het wetsvoorstel zijn bang dat New York de klimaatdoelen van 2050 niet kan halen als bitcoin miners vrij baan krijgen in de staat. Het doel is om de CO2-emissie richting 2050 met 85 procent terug te brengen. New York genereert momenteel 50 procent van zijn elektriciteit vanuit duurzame bronnen.

New York grote staat voor bitcoin-mining

Als we de gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) mogen geloven, dan is New York de op drie na grootste staat voor bitcoin-mining in de Verenigde Staten op basis van de hashpower.

Volgens mensen uit de industrie kan het besluit van New York om miners de pas af te snijden een domino-effect hebben door de gehele industrie. GEM Mining CEO John Warren gelooft echter dat miners simpelweg meer bitcoin-vriendelijke staten zullen opzoeken.

Het volledige Bitcoin netwerk draait volgens de cijfers van de Bitcoin Mining Council voor ongeveer 50 procent op duurzame energie. Vanwege de kritiek op het gebruik van fossiele brandstoffen en het feit dat duurzame energie goedkoop is stappen veel miners over op duurzame energie.

Burgermeester Adams wil de mining-industrie in ieder geval wat meer ruimte geven om een oplossing te bieden met deadlines. "Geef ons een doel, geen verbod", aldus Adams.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....