Bitcoin miner in New York wacht op goedkeuring om door te gaan

Een grote bitcoin miner in de Amerikaanse staat New York kan voorlopig nog niet aan de slag. Greenidge wacht nog op toestemming van het ministerie van Milieubescherming van de staat. De beslissing rondom het grote datacentrum is nu naar verluidt uitgesteld tot 31 maart 2022.

Tijd is geld, zeker in de wereld van bitcoin mining. Wanneer je jouw hardware niet kunt laten draaien loop je winst mis. Het ministerie dient echter andere belangen. Volgens Bloomberg heeft de New York State Department of Environmental Conservation (NYSDEC) langer de tijd nodig om een oordeel te vellen over de plannen van Greenidge Generation.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om de beslissing rondom een energiecentrale in het dorpje Dresden. De elektriciteit wordt gebruik om bitcoin te minen. Greenidge vroeg vorig jaar een verlening aan voor de vergunning voor de energiecentrale. Dit is de eerste keer dat de vergunning moet worden verlengd sinds de miners werden geïnstalleerd bij de centrale.

In de praktijk gaan deze beslissingen over het gebruik van energie. Op 15 januari van dit jaar moest de centrale bijvoorbeeld alle energie afstaan aan het energienetwerk van New York. De aanhoudende kou zorgde er voor dat er in de staat meer elektriciteit werd gebruik dan normaal.

Discussie

Dit soort lokale discussies komen steeds vaker voor. Eigenaren of vergunninghouders van energiebronnen zijn altijd op zoek naar winstgevende kansen. In sommige gevallen is het minen van bitcoin de meest kostenefficiënte strategie. Aan de andere kant van het spectrum zitten organisaties die verantwoordelijk zijn voor het energienetwerk van een dorp, provincie of zelfs land.

Uiteraard bemoeien politici zich ook met dit soort gesprekken. Senator Elizabeth Warren stelt bijvoorbeeld grote vraagtekens bij het energiegebruik van miners in haar staat. De senator schreef over Greenidge en zes andere bedrijven een open brief om hun energieverbruik ter discussie te stellen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNew York

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...