Bitcoin miner in Texas stopt tijdelijk vanwege winterstorm en geeft energie terug aan de staat

De Amerikaanse staat Texas maakt zich op voor een winterse storm. Verschillende bitcoin miners in de staat stoppen voorlopig met minen om energie vrij te maken voor noodgevallen.

“We nemen proactieve maatregelen om onze activiteiten stil te leggen, belasting te verminderen en extra capaciteit te creëren als reactie op de behoeften van ERCOT, mocht dit nodig zijn”, zei de Texas Blockchain Council namens miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ERCOT staat voor De Electric Reliability Council of Texas. Deze organisatie heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de verantwoordelijkheid over het managen van het elektriciteitsnet van Texas. 90% van alle energie op het elektriciteitsnetwerk komt van deze partij. Althans, zij zijn de verantwoordelijke.

Voorbeeld in de praktijk

Een voorbeeld hiervan is een datacentrum in Rockdale. 99% van de activiteiten zijn stopgezet.

Dat bevestigt Trystine Payfer van Riot Blockchain in gesprek met Cointelegraph.

De verwachting van Payfer is dat de vraag naar elektriciteit vandaag (donderdag) zijn piek bereikt: “Daarnaast hebben Bitcoin miners onder de vlag van de Texas Blockchain Council een brief gestuurd naar de gouverneur van Texas, Greg Abbott, om hem te informeren dat ze van plan waren om hin activiteiten te verminderen of stop te zetten.”

Vaak maken miners lokale energieafspraken. Elektriciteit is de grootste kostenpost voor een datacentrum en dus zijn vaste afspraken wel handig. Daar horen dit soort dingen ook bij. Als de staat het nodig acht, moet je stoppen. Al dan niet vrijwillig.

In 2021 kreeg Texas ook te maken met een erg koude periode. Het energienetwerk van de staat had het bijzonder lastig. De kou bevroor generators en verstoorde op andere manieren het energienetwerk.

Gouverneur Greg Abbott van Texas denkt dat door het stimuleren van de bitcoinindustrie in Texas het elektriciteitsnet stabieler wordt. Terwijl op andere plekken mining om dezelfde reden juist verboden wordt, ziet de Texaanse gouverneur in het verhogen van de vraag naar energie juist de oplossing voor het tekort daaraan.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...