Bitcoin miner investeert bijna $900 miljoen in nieuwe hardware

Bitcoin miner investeert bijna $900 miljoen in nieuwe hardware

Marathon bestelt voor bijna $900 miljoen aan nieuwe bitcoin mining hardware. Het bedrijf bestelt de nieuwe apparatuur bij Bitmain. Dat is te lezen in een persbericht van Marathon.

Marathon

Marathon heeft een bedrijfswaarde van $3,6 miljard ,als je de aandelenkoers op de NASDAQ moet geloven. Het bedrijf zet vol in op bitcoin mining en wil alle nieuwe hardware zo snel mogelijk installeren. Het is de bedoeling dat alles in het begin van 2023 operationeel is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mining hardware is zeer gewild. Fabrikanten krijgen meer bestellingen binnen dan dat ze snel kunnen leveren. Zelfs grote klanten als Marathon moeten daarom nog lang wachten. Het gaat onder andere om 78.000 Antminer S-19 XP mining rigs. Deze moeten in de loop van 2022 worden geleverd.

De bestelling is verdeeld in zes verschillende delen. De eerste 13.000 moeten in juli 2022 worden verzonden. Marathon betaalt Bitmain ook in delen.

Voor fabrikant Bitmain is dit de grootste bestelling voor hun nieuwste apparaten.

In totaal moet Marathon met deze grote aankoop op zo'n 199.000 machines komen die aan het werk zijn om bitoin te minen. Dat komt volgens directeur Fred Thiel neer op 23,3 exahashes per seconde. Dit zou de hashrate van Marathon met 600% laten groeien.

Marathon blijft dus investeren in de groei van hun bedrijf. Het is een van de grootste beursgenoteerde miners. In 2021 verdiende zij zo'n 3.000 bitcoin met minen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties