Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan

Met BTC.com verhuist 10% bitcoin rekenkracht in één klap naar Kazachstan

BIT Mining uit het Chinese Shenzhen gaat circa 3.000 bitcoin mining machines naar Kazachstan verschepen. Dat maakt de firma, genoteerd aan de New York Stock Exchange, bekend in een persbericht.

Het is het eerste wapenfeit van dit invloedrijke bedrijf geraakt door het mining verbod in haar thuisland China. Want BIT Mining is ook de moeder van mining pool BTC.com. En die gebundelde groep van miners is samen goed voor ~10% van de rekenkracht die het bitcoin netwerk beveiligt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BIT Mining stond eerder bekend onder de naam 500.com, een voormalige lottobedrijf uit China.

BIT Mining plaatst bijna 3000 miners

Met het verschepen van 3.000 machines wordt fysiek een eerste stap van deze operatie gezet. Er zijn al 320 bitcoin mining machines, goed voor een capaciteit van 18,2 petahashes per seconde, naar het Centraal Aziatische land geëxporteerd.

Deze moeten vanaf 27 juni ‘live’ gaan op zoek naar het volgende block met daarin 6,25 bitcoin exclusief transactieopbrengsten. Voor 1 juli moet de rest, 2.600 mining machines verdeeld over twee transporten, op dezelfde plek geleverd zijn.

Het is duidelijk dat mining bedrijven uit China in actie komen nu de overheid de duimschroeven verder aandraait. BIT Mining is één van de 26 bedrijven die op de 'Sichuan-lijst' staan. Zij mogen géén (groene) stroom meer consumeren in Sichuan, een populaire regio in het zuidwesten met een overvloed aan waterkracht. Ook in de regio Xinjing heeft mining verboden.

BIT Mining heeft via haar dochteronderneming Ganzi Changhe Hydropower Consumption te horen gekregen van het regionale energiebedrijf dat ze geen stroom meer geleverd. Deze voorziening is per 19 juni stopgezet.

Bovendien zijn alle financieringsmogelijkheden afgesneden. De People’s Bank of China riep namelijk commerciële banken in het land op om geen financiering of bankrekening meer te verstrekken aan bitcoin bedrijven.

Staatsbedrijven ook geraakt

Hierop heeft Ganzi Changhe Data Center haar activiteiten moeten stopzetten. De datacenters die BIT Mining in deze regio had staan, waren goed voor 3% van de omzet in de maand mei 2021.

Een ander bedrijf dat ook op de lijst van 26 bedrijven stond, is Shutian Information Technology, zo meldt The Block. Deze onderneming is zelfs voor 100% in handen van de Chinese overheid. maar moet dus ook de deuren sluiten.

Ook BIT Mining is gedeeltelijk gefinancierd door de overheid in de beginfase van de onderneming in begin 2019. Ze hebben al eerder de ambitie uitgesproken te investeren in nieuwe locaties in Texas en Kazachstan via samenwerking met lokale partijen.

Door de maatregelen van China is de rekenkracht van het bitcoin netwerk scherp gedaald.

Kazachstan

Kazachstan herbergt relatief veel (fossiele) energiebronnen zoals kolen, olie en gas. Het is volgens het Internationaal Energie Agentschap de negende grootste kolenproducent ter wereld.
Het beschikt ook over een grote ruwe olie voorraden, waarmee het de grootste olieproducent van Centraal-Azië is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining China

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties