Bitcoin miner voorraden groeien – zorgt dit bearrish signaal voor een nieuwe BTC koers correctie?

816 totale weergaven
Slimme bitcoiners verdienen $100.000 met minen in Airbnb's
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Bitcoin koers staat weer boven de grens van $ 60k met een huidige koers van $ 61.250. Sinds de crypto crash van 5 augustus klimt de koers weer omhoog, maar begint ook de rest van de markt zich te herstellen. Toch denken sommige analisten dat het voorlopig wel eens voorbij kan zijn met dit herstel.

Dat komt mede door de ‘OTC balansen’, die de afgelopen periode enorm gestegen is. OTC staat voor ‘over-the-counter’ en in het geval van Bitcoin gaat het om de balans die Bitcoin miners klaar hebben staan om te verkopen.

Bitcoin voorraden van miners groeien

Onderstaande grafiek werd gedeeld op het platform CryptoQuant, een platform waar traders en analisten samenkomen om de markt in kaart te brengen. Zoals je ziet zijn er enorme stijgingen geweest in de OTC balansen, de voorraden van Bitcoin miners, waardoor ze op een niveau terecht zijn gekomen die we voor het laatst in 2022 zagen.

bitcoin otc balance

Toen de OTC balansen destijds zo hoog waren, daalde de koers tot onder de $ 20.000. Vandaar de angst onder traders en analisten dat ook de huidige stijging van de OTC balans weer gaat zorgen voor een nieuwe correctie van de Bitcoin koers.

De trend lijkt telkens weer plaats te vinden bij een stijging van de OTC balansen, hoewel in 2021 er vlak na de eerste stijging van de balansen ook een stijging in de Bitcoin koers genoteerd werd. Het hoeft dus niet direct grote gevolgen te hebben voor de prijs van ’s werelds meest waardevolle cryptomunt.

 

Bitcoin koers correctie op komst?

Voorlopig lijkt het mee te vallen met de verwachte correctie, volgens onderstaande analyse zal de prijs voorlopig niet verder corrigeren dan $ 60.785. Als het door de grens van $ 61.367 breekt, kan het ook een nieuw correctieniveau plaatsen.

bitcoin koers correctie

Het betekent niet dat de vlag meteen uit kan, want de druk vanuit de OTC balansen blijft bestaan. Daarnaast kent de Bitcoin koers de afgelopen periode geen grote stijgingen meer, en had het veel moeite om überhaupt weer boven de grens van $ 60k uit te komen.

Een nieuwe all-time high lijkt daarmee nog ver verwijderd voor de Bitcoin koers. De recordhoogte werd op 14 maart jongstleden genoteerd, toen de koers uitkwam op $ 73.750.

Bitcoin halving bull run nog niet begonnen

Eerder dit jaar vond de Bitcoin halving plaats en in het verleden was dit altijd een garantie voor een flinke koersstijging van Bitcoin. Dit duurde echter wel altijd even, voordat het effect echt merkbaar was. Op dit moment lijkt een echte bull run door de Bitcoin halving dan ook nog niet begonnen.

Mocht het effect van de Bitcoin halving nog wel komen, dan zal dit tegen het einde van dit jaar plaatsvinden. Voor traders die al langer actief zijn in de crypto markt; denk maar eens terug aan eind 2017 en eind 2021. Een grote bull run vanuit het huidige niveau zou natuurlijk zorgen voor een nieuw recordhoogte.

Ook de grens van $ 100.000 komt steeds dichter in het vizier mocht er inderdaad nog een effect volgen vanuit de Bitcoin halving. Dit effect kan ook ondersteund worden door de goedkeuring van Bitcoin ETF’s eerder dit jaar.

Altcoins kunnen mee met Bitcoin koers

Niet alleen Bitcoin kan in een bull run terechtkomen, ook altcoins kunnen meegetrokken worden in de stijgende markt. Als trader betekent dit dat je grote keuzes te maken hebt, wil je in altcoins investeren die zich al bewezen hebben, maar daarmee ook de grootste stijgingen al achter de rug hebben, of ben je op zoek naar meer risico?

Die tweede groep vindt hieronder twee gloednieuwe cryptomunten die via een presale aangeboden worden. De tokens zijn daarmee nog niet bij exchanges verkrijgbaar, en kennen vooralsnog geen echte marktwaarde. Zodra ze wel gelist worden, kunnen ze direct meegetrokken worden in de bull run.

Pepe Unchained – de Pepe meme breekt zich los

De Pepe meme draait al een paar jaar mee in de crypto markt en behaalde in een vorige bull run al uitstekende resultaten. Met Pepe Unchained is er nu een gloednieuw Pepe project bijgekomen, dat de Pepe meme losbreekt van de blockchain en naar een eigen layer-2 oplossing brengt.

Hierdoor kunnen er meer transacties tegelijkertijd verwerkt worden op een sneller netwerk. Daarnaast zullen transacties van de $PEPU token ook aanzienlijk minder kosten dan die van de originele Pepe.

De presale is net door een belangrijke grens van $ 10 miljoen gestegen, maar dat betekent niet dat je te laat bent. De tokens zijn nog verkrijgbaar, tegen een voordelig tarief van $ 0,0092364.

 

Base Dawgz – de multichain oplossing van 2024

Waar de meeste meme coins op één blockchain ontwikkeld zijn, pakt Base Dawgz het anders aan. Dit project is in eerste instantie op de Base blockchain aangemaakt, maar heeft ook nog 4 andere populaire blockchains toegevoegd; Solana, Ethereum, Avalanche en Binance.

Tijdens de presale kun je zelf kiezen via welke blockchain je de tokens wilt kopen. Na de lancering van de token ontvang je ze ook weer via die blockchain.

Zodra Base Dawgz officieel gelanceerd wordt, zal het ook met een bridge komen, waardoor traders eenvoudig hun $DAWGZ tokens over kunnen zetten naar een andere blockchain, om de tokens daar vervolgens weer makkelijker te kunnen traden.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...