Bitcoin miner VS gewaardeerd op $4,3 miljard voor notering aan Nasdaq

Core Scientific, een van de grootste bitcoin (BTC) miners in Noord-Amerika, staat op het punt op de Nasdaq genoteerd te worden via een beursgang.

Bitcoin miner

CNBC meldt dat Core gaat fuseren met Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp. Dit gebeurt via een SPAC, wat staat voor Special Purpose Acquisition Company, voor een bedrag van maar liefst $4,3 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast dit gigantische bedrag, is er verder nog niet veel bekend over de details van de notering. Onder andere de ticker en de dag dat de handel zal starten zijn nog niet bekend.

Door de fusie (en de daaropvolgende Nasdaq-notering) zal Core in een bekende lijst komen met andere beursgenoteerde Amerikaanse miners, zoals Riot Blockchain en Marathon Digital. Binnenkort komt er nóg een bij: de Australische miner Iris Energy wil ook genoteerd worden aan de Nasdaq.

Mike Levitt, CEO van Core Scientific, vertelt in een interview dat het bedrijf sinds begin 2021 meer dan 3.000 BTC heeft verkregen door het minen van bitcoin. Mining farms verdienen aan de block subsidie (6,25 BTC) en de som van de transactiekosten van het block dat ze maken. Momenteel hebben ze nog 1.683 BTC in bezit, wat neer komt op $53 miljoen.

Meer winst

De omzet van het bedrijf in 2020 was naar verluidt $60 miljoen. De verwachting is dat het zal verachtvoudigen in 2021. De Noord-Amerikaanse miners denken veel meer winst te kunnen maken doordat de Chinese miners tijdelijk (of gedeeltelijk) offline zijn door druk van de lokale autoriteiten.

Levitt is ook trots op zijn bedrijf vanwege de meer dan 70 patenten die ze hebben. De geschatte waardering van Core zal meer dan het dubbele zijn van de concurrenten, zoals Marathon en Riot.

In maart kondigde Cipher Mining, dochteronderneming van Bitfury, ook al een SPAC-fusie aan van $2 miljard. Zij gingen in zee met het aan de Nasdaq genoteerde Good Works Acquisition Corp.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminermining