Bitcoin miner wil doorgroeien met $505 miljoen aan nieuw investeringen

De industrie rondom bitcoin groeit door. De Amerikaanse bitcoin miner Crusoe Energy Systems haalt $505 miljoen op in een nieuwe investeringsronde.

Het doel is simpel: het uitbreiden van hun mining activiteiten. Crusoe kijkt voornamelijk naar aardgas als voornaamste energiebron. De afvalstof die normaal wordt afgefakkeld kan worden ingezet om bitcoin te verdienen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$505 miljoen

Het bedrijf uit Denver heeft momenteel 86 datacentra in beheer. Deze datacentra houden zich bezig met het het aansturen van aardgas. Een olieplatform dat gas affakkelt kan via een van deze datacentra aardgas toegewezen krijgen. Dit systeem moet verder worden uitgebouwd.

Crusoe draait bijvoorbeeld een testprogramma met Exxon. Het gigantische energiebedrijf ziet ook wel wat in het overtollig aardgas omzetten in bitcoin. Het levert immers gewoon extra omzet op.

Een van de investeerders is G2 Venture Partners. Ben Kortlang reageert enthousiast: “Crusoe is duidelijk een leider in de industrie. Dit kapitaal stelt Crusoe in staat om Digital Flare Mitigation op grotere schaal in te zetten, hun oplossing te gebruiken om de implementatie van hernieuwbare energie te versnellen en de toonaangevende technologie te blijven verbeteren.”

Het geld moet de lancering van CrusoeCloud versnellen. Dit platform moet nog sneller en beter beslissingen maken over waar het aardgas naar toe moet. Ook wil het bedrijf nog zo’n 100 extra mensen aannemen. In 2022 moeten er 250 mensen werken bij Crusoe.

Mining

De wereld van bitcoin mining blijft groeien. Er komt in 2022 steeds meer kritiek vanuit overheden en/of regelgevers over het energiegebruik van mensen in deze industrie.

Ondanks die geluiden lijkt er momenteel geen stop te zitten op investeringen in de industrie. De $505 miljoen van Crusoe is slechts een klein stukje van de hoeveelheid geld dat wordt geïnvesteerd.

In Amerika zien we bijvoorbeeld ook dat er al tientallen miners zijn die aan de beurs zijn genoteerd. Dat geeft bedrijven de mogelijkheid om op andere manieren geld op te halen.

Poll

Zou jij bitcoin willen minen?
Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...