Bitcoin miners dolven al voor $14 miljard aan BTC

Sinds de lancering van bitcoin wordt het netwerk beveiligd door miners. Daar worden ze goed voor beloond: de bitcoin miners hebben gezamenlijk al $14 miljard aan BTC binnen geharkt. Dat meldt Forbes.

Dan kijken we bij dat bedrag natuurlijk naar de dagprijs op het moment dat de bitcoin de markt op kwam. Want elke bitcoin is ooit gedolven door een bitcoin miner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groeimarkt

Ondanks de grote concurrentie lijkt deze tak van de industrie interessanter dan ooit. Zo lang je goedkoop stroom hebt en degelijke hardware kun je leuke winsten behalen. Dat zorgde in 2019 al voor verschillende records op het gebied van hashrate.

Het netwerk van bitcoin is nog nooit zo goed beveiligd geweest als je kijkt naar de aanwezige computerkracht.

Miljarden

Vanaf de start van het netwerk op 3 januari 2009 duurde het 8 jaar voor miners om gezamenlijk $5 miljard aan omzet te draaien. De volgende vijf duurde slechts 8 maanden.

Als bitcoin niet gek gaat doen qua prijs, dan tikken de miners ergens in 2020 de $20 miljard totale omzet aan.

Totale omzet van bitcoin miners. Bron: Yahoo! Finance

Bitcoin miners dolven al voor $14 miljard aan BTC

Aantrekkelijk

Naast de steeds groter wordende omzet wordt er ook steeds meer hardware ingezet om mee te doen aan het netwerk. Vandaag werd er weer een nieuw record gevestigd qua hashrate: 83.5 TH/s.

De groei in hashrate toont aan dat er meer hardware wordt ingezet om blocks en daarmee transacties te valideren. Als beloning ontvangt een miner een vergoeding. Dat is de block reward van 12.5 BTC en de transactiekosten van de verwerkte betalingen.

Crypto-miljonair Marc van der Chijs maakt met zijn bitcoin miningfirma ook weer winst. Door de goede weg die de bitcoin koers heeft ingezet dit jaar wordt voor veel partijen weer winstgevend om de computers aan te slingeren.

Het kan ook verkeerd gaan: Bitmain verloor in de eerste van dit jaar $625 miljoen. De mining industrie is een hele competitieve. Een kleine inschattingsfout kan je flink wat geld kosten.

Bron: Cointelegraph

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...