‘Bitcoin miners delven zo’n $3.2 miljard aan BTC in 2020′

2020 wordt een belangrijk jaar voor bitcoin (BTC). En dan met name voor de bitcoin miners. Midden mei vindt namelijk de bitcoin halvening plaats. De block reward gaat van 12.5 BTC naar 6.25 BTC.

Dat betekent dat er in elk block nog maar de helft aan bitcoin zit. In combinatie met de transactiekosten van de verwerkte transacties is de block reward de beloning voor miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de huidige (!) prijs komt er volgend jaar zo’n $3.2 miljard aan nieuwe bitcoin op de markt.

Bitcoin mining

Bitcoin mining is essentieel voor bitcoin. De computerkracht dat strijdt om een block groeit gestaag door. Steeds meer hardware (en energie) wordt ingezet om die felbegeerde blocks te vinden.

De gemiddelde ‘block time’ is 10 minuten. In 2020 zijn er zo’n 134 dagen waar de block reward nog 12.5 BTC is. Dat betekent dat er elke 10 minuten 12.5 bitcoin worden gemined.

Dat komt neer op 1.800 BTC per dag voor 134 dagen is dat 241.200 BTC.

Na de halvening zijn er nog zo’n 231 dagen over met 900 bitcoin per dag: 207.900‬ BTC,

Bij elkaar opgeteld kom je dan op 449.100 BTC die de miners in 2020 mogen verdelen. Dan kom je op $3.2 miljard aan bitcoin tegen de huidige prijs. Een hoop geld te verdelen dus.

Zekerheid

Maar dit soort statistieken bieden voor bitcoin miners geen garanties. Er zijn tal van factoren van invloed op de manier waarop zij kunnen werken. Energie, bitcoin prijs, hardware en bijvoorbeeld onzekerheid op het gebied van regelgeving spelen allemaal een rol.

Er zijn partijen die hier op inspelen. Risicomanagement is een belangrijk onderdeel van het ondermen in de bitcoin mining industrie.

Twee Amerikaanse bedrijven gaan in zee met bitcoin mining fabrikant Canaan om de miners meer zekerheid te bieden. Zij bieden miners op maat gemaakte financiële producten om zo de verliezen te beperken wanneer de prijs zakt, ook het verlies op hardware kan worden beperkt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)