Dit bedrijf heeft 12.000 bitcoin gemined maar zit in de problemen

De Amerikaanse bitcoin miner Core Scientific heeft een noodlening van $37,4 miljoen losgeweekt bij geldschieters. Het geld is bedoeld om de boel draaiende te houden terwijl het bedrijf moet reorganiseren.

Core Scientific is een van de grootste miningbedrijven in de Verenigde Staten, maar moest afgelopen week faillissementsbescherming aanvragen onder de chapter 11 procedure. Stijgende energielasten, meer concurrentie en de dalende bitcoin koers hebben het bedrijf veel pijn gedaan.

De lening is afkomstig van een groep schuldeisers die meer dan 50% van de converteerbare obligaties van Core Scientific in handen hebben. Ze hebben ermee ingestemd om zogenaamde debetor-in-possession (DIP) facility commitment-leningen te verstrekken tot een totaal van $75 miljoen, zo meldt persbureau Reuters. De lening is verstrekt is tegen een rentetarief van 10%.

Core Scientific krijgt direct toegang tot $37,5 miljoen en in januari 2023 komt de overige $37,5 miljoen voor ze vrij. De geldschieters zouden verder kijken dan de huidige bearmarkt en de lange termijn voor ogen hebben.

In het afgelopen derde kwartaal (30 september 2022) had Core Scientific had $1,4 miljard aan activa en $ 1,33 miljard aan passiva op de balans. Dat lijkt veel in absolute zin, maar in kwartaal drie is een verlies van $434,8 miljoen geleden, waarmee het totale verlies in 2022 op $1,71 miljard dollar komt.

Het bedrijf heeft naar verluidt dit jaar bijna 12.000 BTC gemined, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 5.769 BTC die in 2021 is gedolven. Die opbrengst heeft ze echter niet kunnen redden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...