Bitcoin miners kunnen risico’s afdekken met nieuw financieel product

Luxor heeft een nieuw ‘financieel product’ bedacht: de zogenoemde Hashprice NDF.

De prijs van de hashrate

Het is voor bitcoin miners niet altijd makkelijk geweest om met prijsdalingen om te gaan. Het heeft impact op de kasreserves die in bitcoin worden aangehouden, de waarde van de ASIC’s, de marges van het minen zelf en ook de concurrentiepositie binnen de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tel daar de fluctuerende energieprijzen bij op, en je snapt dat het voor miljoenenbedrijven erg nuttig kan zijn om gebruik te maken van zogenoemde hedges. Op deze manier kunnen risico’s worden afgedekt.

Derivatencontracten zoals futures en opties zijn een bekende methode, maar nu komt Luxor Technologies met een nieuw idee.

Op 10 oktober lanceerden ze de Luxor Hashprice NDF. Dit staat voor een non-deliverable forward contract. Of in het Nederlands: een termijncontract waarbij twee partijen samen een afspraak maken over de waarde van een activa.

Met de Hashrate NDF kunnen miners de blootstelling aan de prijs van bitcoin én de energiekosten afdekken. Ze noemen dit ook wel de hashprice.

Rekenkracht als activaklasse

Volgens Luxor Technologies is de “hashprice” de omzet voor miners die ze verdienen dit per unit aan hashrate. Met behulp van OTC derivatencontracten heeft Luxor een nieuwe manier bedacht om risico’s te kunnen afdekken.

Een belangrijk voordeel van het instrument is dat contractverkopers de inkomsten uit bitcoin mining kunnen vastzetten. De contractkopers kunnen dan vervolgens profiteren van het opwaartse potentieel van de mining industrie, zonder dat ze zelf fysieke blootstelling hoeven te hebben aan rigs en datacentra.

Nick Hansen, CEO van Luxor vertelt:

“Deze producten zijn een belangrijke stap in de routekaart van Luxor en iets dat we grondig hebben geanalyseerd sinds het ontstaan ​​van het bedrijf. Hashprice-derivaten zijn de apotheose van onze visie op hashrate als activaklasse, iets baanbrekends waar we mee zijn sinds we hashprice hebben geïntroduceerd met de lancering van Hashrate Index in 2020.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining