Bitcoin miners wenden zich tot AI na halving

Bitcoin-mijnwerkers upgraden infrastructuur en omarmen AI om zich voor te bereiden op omzetdaling na halvering

Bitcoin miners zoeken naar nieuwe methoden om de recente halving van Bitcoin te compenseren, waarbij kunstmatige intelligentie (AI) een steeds belangrijkere rol speelt.

Halving van Bitcoin en de impact op miners

De recente halving van Bitcoin, die afgelopen vrijdag plaatsvond, heeft de uitgifte van nieuwe bitcoins automatisch gehalveerd, een gebeurtenis die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Hoewel deze halving historisch gezien vaak leidt tot een prijsstijging van Bitcoin, zoals CNBC meldde, heeft het ook directe gevolgen voor de mijnwerkers door een vermindering van hun beloningen. Dit heeft mijnbouwbedrijven, waaronder beursgenoteerde ondernemingen, ertoe aangezet om AI als een mogelijke nieuwe inkomstenbron te verkennen.

Adam Sullivan, CEO van Core Scientific, meldde dat zijn bedrijf investeert in nieuwe datacentra en de verticale integratie via onderzoek en ontwikkeling vergroot. Deze inspanningen hebben geleid tot innovaties en nieuwe inkomstenstromen, zoals recent aangekondigde 4nm mijnbouwinstallaties en AI Cloud-aanbiedingen.

Volgens analisten van Cantor Fitzgerald behoort Bitdeer tot een van de bedrijven in de industrie met de laagste ‘all-in’ kosten per munt. Sullivan is van mening dat weinig operators de overstap naar AI zullen kunnen maken, aangezien Bitcoin mijnlocaties alleen hergebruikt kunnen worden als ze voldoen aan de vereisten voor high-performance computing (HPC).

Toename van AI in de mining-industrie

In het afgelopen jaar is de behoefte aan AI-rekenkracht en infrastructuur die in staat is om de zware werklasten van innovatieve machine learning-toepassingen te verwerken, opmerkelijk toegenomen. Een recent rapport van digitale activabeheerder CoinShares wijst op een trend waarbij meer miners naar AI zullen overstappen in locaties met veilige energiebronnen, met uitzicht op potentieel hogere winsten.

Mining-bedrijven zoals BitDigital, Hive, Hut 8, Terawulf en Core Scientific hebben reeds bestaande AI-operaties of plannen actief voor AI-uitbreiding.

Greg Beard, CEO en voorzitter van Stronghold Digital Mining, merkte op: “Miners die eigenaar zijn van hun goedkope energiebronnen staan sterker. Operationele kosten zullen lager zijn, wat hen meer flexibiliteit biedt met hun kapitaal.”

Waarom het belangrijk is

De recente halving heeft een aanzienlijke impact gehad op de Bitcoin mining-industrie. Ondanks een bescheiden impact op de geschatte EBITDA-marges van miners, heeft de 50% vermindering in inkomsten mining-werkers aangezet om alternatieve inkomstenstromen, zoals AI, te zoeken.

Hoewel de halving ook een positief effect heeft gehad op de transactiekosten van Bitcoin, die gedaald zijn naar een vijfjarig laagtepunt, heeft deze afname volgde na een toename van de kosten na de halving en de lancering van de Runes-tokenstandaard, die aanvankelijk een piek in transactiekosten veroorzaakte.

Ondanks het potentieel voor hogere inkomsten heeft de bekende crypto-scepticus Peter Schiff de spot gedreven met “Bitcoiners” na de recente halving, wat suggereert dat de “hodlers” binnenkort een halvering van hun nettowaarde zullen ervaren.

Ondanks de daling van de kosten zou de laatste halving mining-werkers miljarden dollars aan inkomsten kunnen kosten. De reductie van 900 naar 450 Bitcoin per dag is cruciaal om inflatie te voorkomen en de limiet van 21 miljoen tokens voor Bitcoin te handhaven.

 

 

 

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...