Bitcoin mining bedrijven in trek op de beurs

De aandelen van bitcoin miningbedrijven zijn behoorlijk in trek. Gemiddeld zijn de aandelen met 120% de afgelopen maand, zo blijkt uit cijfers van BitInfoCharts.

Bitcoin miningbedrijven boeren goed

Cointelegraph bericht dat de aandelen van Marathon Digital Holdings (124,12%), Core Scientific (110,39%), Hut 8 (98,95%) en Riot Blockchain (96,69%) flink zijn gestegen de afgelopen 30 dagen. Een stuk beter dan bitcoin zelf, die een plus van 18% laat zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Core Scientific liet prima resultaten zien het afgelopen tweede kwartaal: een omzetstijging van 118% een verbluffende stijging van 1601% in zelfgedolven Bitcoin year-to-date, tot 6.567 Bitcoin. De omzet in het tweede kwartaal steeg naar 164 miljoen dollar, een stijging van 118% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Hut 8, mede opgericht door de Nederlander Marc van der Chijs, heeft in het afgelopen kwartaal 946 bitcoin gedolven, een stijging van 71% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. Dat is te verklaren door fors gestegen computerkracht en efficiëntere mining apparatuur. Ook is de mining faciliteit in Ontario verder uitgebreid. De omzet steeg ook in het tweede kwartaal, een stijging van 30,7% tot $43,8 miljoen ten opzichte van vorig jaar.

Marathon Digital wist 707 bitcoin te minen in een ‘uitdagende macro-omgeving’, een toename van 8% in productiecapaciteit ten opzichte van Q2 in 2021.

Ondanks de gestegen productie, moesten de bedrijven echter verliezen afschrijven te wijten aan de koersdaling van bitcoin en hogere energielasten. Ook konden sites in Texas tijdelijk minder draaien vanwege de hittegolven aldaar.

Volgens Bitinfocharts is het rendement van bitcoin mining in het algemeen wel hersteld sinds de dip op 19 juni dit jaar.

Bitcoin mining bedrijven in trek op de beurs

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...