Canaan start met Bitcoin minen in Kazachstan na vertrek uit China

Canaan is gestart met bitcoin minen in Kazachstan, zo maakt de beursgenoteerde fabrikant van ASIC-miners vandaag bekend.

Dit nieuws komt na verschillende hints vanuit het bedrijf. Door de nieuwe omstandigheden in China verhuizen veel miners (noodgedwongen) naar andere plekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Landen als de Verenigde Staten en Canada hopen miners aan te trekken. Maar ook Kazachstan is een interessante optie voor miners zonder thuis.

Canaan begint klein in Kazachstan en wil langzaam uitbouwen.

Het Centraal Aziatische land heeft een overvloed aan (fossiele) energiebronnen, waardoor het land goedkope elektriciteit kan bieden aan buitenlandse toetreders. Onlangs maakten ze bekend een nieuw servicekantoor in het land op te richten, wat een eerste voorbode bleek.

Canaan gaat bitcoin minen in Kazachstan

Canaan is naast Bitmain en MicroBT één van de grootste producenten van bitcoin mining machines. Maar nu gaan ze dus ook zelf op zoek naar nieuwe blokken met daarin 6,25 Bitcoin. Dat ze kiezen voor Kazachstan past precies in de markttrend: China zet een streep door bitcoin mining en bedrijven gaan op zoek naar alternatieven.

Canaan, waarvan het aandeel is genoteerd aan Nasdaq, ziet het als een 'logische stap' in de ontwikkeling van de onderneming om niet alleen de apparatuur te produceren, maar ook zelf hashrate te gaan kopen. De verworven bitcoin houden ze vast als bedrijfsvermogen, zo is de ambitie.

Het is onbekend hoeveel capaciteit de firma in totaal live gaat zetten. Ze verwachten over kwartaal twee van 2021 circa 250 miljoen dollar aan bruto omzet te genereren.

CEO en bestuursvoorzitter Nangeng Zhang licht toe: 'We denken dat het minen van bitcoin onze bedrijfsprestaties verbetert en helpt om ons klantenbestand uit te breiden. Op de lange termijn maakt het ons nog beter bestand tegen de koersschommelingen van bitcoin.'

Vertrek uit China

Het beeld is duidelijk: grote bitcoin miners vertrekken uit China en zoeken een andere plek. Eerder deze week maakte BIT Mining, een paraplubedrijf waartoe ook bitcoin mining pool BTC.com toe behoort, bekend een deel van zijn capaciteit naar Kazachstan te verplaatsen.

Ook Bitmain heeft inmiddels aangekondigd om uit China te vertrekken, zo meldt de Chinese nieuwssite 8BTC.

Kevin Zhang, vice-president bij de Amerikaanse bitcoin mining pool Foundry, een dochtermaatschappij van Digital Currency Group (Grayscale, Coindesk e.a.), geeft op Twitter een scherpe analyse wat er nu aan de hand is in China. Een miners' exodus komt eraan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...